Το τραγικό τροχαίο δυστύχημα του Mad Clip αποδεικνύει περίτρανα και πάλι πως : η οδήγηση με μεγάλη ταχύτητα είναι η πρώτη αιτία για θανατηφόρα ατυχήματα

φωτο in.gr

Ο τραγικός θάνατος του δημοφιλούς καλλιτέχνη Mad Clip έχει σκορπίσει θλίψη στον  καλλιτεχνικό κόσμο και τους θαυμαστές τουκαι φυσικά οδύνη στους δικούς του ανθρώπους. Η αγάπη του για την  ταχύτητα του στοίχισε τελικά τη ζωή , στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης σε ένα επικίνδυνο σημείο . Ο ίδιος άλλωστε δεν είχε κρύψει ποτέ ότι του άρεσε η ταχύτητα.

Το τραγικό αυτό συμβάν δεν είναι φυσικά το πρώτο και αποδεκινύει ακόμη μια φορά ότι η οδήγηση με υψηλές ταχύτητες αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων – συχνά θανατηφόρων.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση των ειδικών, το τροχαίο προκλήθηκε απο την μεγάλη ταχύτητα και όπως φαίνεται δεν ενεπλάκη άλλο όχημα ή κάποιο εμπόδιο για την τραγική αυτή κατάληξη.

Η χώρα μας αν και έχει σημειώσει μια από τις πιο σημαντικές επιδόσεις στη μείωση του αριθμού των νεκρών σε οδικά ατυχήματα την τελευταία δεκαετία (45%), εξακολουθεί να θρηνεί εκατοντάδες θύματα κάθε χρόνο στην άσφαλτο με 694 νεκρούς το 2019 και περίπου 13.000 ελαφρά και σοβαρά τραυματίες.

Το Υπουργείο Υποδομών έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να μειώσει το όριο ταχύτητας κίνησης οχημάτων στα 30 χιλιόμετρα την ώρα στις κατοικημένες περιοχές, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλαγή που αναμένεται να έρθει με την αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)  σύντομα , μέσα στο Φθινόπωρο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ