Το φετινό Loutraki Festival ετοιμάζεται! Πελοπίδας Μαυρόπουλος: “Θα είναι μια επετειακή διοργάνωση, αντάξια της σπουδαίας πορείας των τελευταίων χρόνων”

Το φετινό Loutraki Festival ετοιμάζεται! Δείτε την σχετική ανάρτηση στο FB του καλλιτεχνικού διευθυντή Πελοπίδα Μαυρόπουλου:  

“Με μία ομάδα φίλων μουσικών οραματιστήκαμε το 2014 τη δημιουργία ενός Φεστιβάλ παραστατικών τεχνών που θα εδράζει στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Μια διοργάνωση με δική της προσωπική ταυτότητα που θα θεσμοθετηθεί και θα καθιερωθεί με το πέρασμα των χρόνων στο πανελλήνιο.

Ιδρύσαμε για το σκοπό αυτό το Σύλλογο Φίλων Μουσικής. Έναν αμιγώς καλλιτεχνικό φορέα με 40 περίπου ιδρυτικά μέλη από επαγγελματίες μουσικούς, ηθοποιούς και χορευτές, στο σύνολο τους δηλαδή οι καλλιτέχνες της πόλης μας.

Απευθυνθήκαμε στο Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων ο οποίος αγκάλιασε την προσπάθεια μας και από κοινού συμπορευόμαστε όλα αυτά τα χρόνια!

Το φετινό καλοκαίρι μας βρίσκει λοιπόν μαζί σας για 10η συνεχόμενη χρονιά! Μοιάζει σαν όνειρο! Πιστοί στις αρχικές μας δεσμεύσεις θεσμοθετήσαμε μια διοργάνωση πρότυπο στο πανελλήνιο.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιάννης Κότσιρας, Σωκράτης Μάλαμας, Νατάσσα Μποφίλιου, Μίλτος Πασχαλίδης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ελένη Πέτα, Κωστής Μαραβέγιας, Στέφανος Κορκολής, Παντελής Θαλασσινός, Δημήτρης Μπάσης, Φωτεινή Δάρρα, Μιρέλα Πάχου, Ρένα Μόρφη, Θοδωρής Βουτσικάκης, Πέννυ Μπαλτατζή και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες μας τίμησαν με την παρουσία τους τα χρόνια που πέρασαν. Όχι μόνοι τους. Στην πλειονότητα τους σε δημιουργική συνδιαλλαγή με εμάς. Πλαισιωμένοι από τους ντόπιους καλλιτέχνες, σε συνοδεία των δικών μας μουσικών συνόλων. Με τη Φιλαρμονική Λουτρακίου. Με την Ορχήστρα δωματίου της διοργάνωσης. Με τα τοπικά μας συγκροτήματα. Γιατί αυτό ήταν το στοίχημα του Φεστιβάλ. Η ανάδειξη των δικών μας δυνάμεων, των δικών μας συνόλων, των δικών μας μουσικών, ηθοποιών και χορευτών.

Εκθέσεις, σημαντικά αφιερώματα, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις πλαισιώνουν και εμπλουτίζουν κάθε χρόνο τη διοργάνωση. Το διεθνές φεστιβάλ κλασικής μουσικής Opus που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και το καθιερωμένο Blues Festival, αποτελούν και αυτά μέρος του Φεστιβάλ!

Περισσότερες από 100 εκδηλώσεις έως σήμερα, σε όλο το εύρος του Δήμου!

Αξιοποιώντας τη σπουδαία αυτή παρακαταθήκη προετοιμαζόμαστε με ιδιαίτερη χαρά και για το φετινό Loutraki Festival. Για μια επετειακή διοργάνωση αντάξια της σπουδαίας πορείας των τελευταίων χρόνων.

Θερμές ευχαριστίες σε όσους τόσα χρόνια συμπορεύτηκαν μαζί μας. Στο Δήμαρχο κ. Γκιώνη και τους Αντιδημάρχους κ. Σακελλαρίου, κ. Παπαθανασίου και κ. Ράττη. Στην καλλιτεχνική επιτροπή. Στα μέλη του Συλλόγου Φίλων Μουσικής. Στον Αλέξη Κωστάλα. Στους συνεργαζόμενους φορείς, τους χορηγούς και τους εθελοντές μας. Σε όλους εσάς που τόσα χρόνια μας έχετε αγκαλιάσει και μας στηρίζετε!

Πιστοί στο ραντεβού μας το καλοκαίρι του 2024 θα είμαστε και πάλι κοντά σας. Για 10η συνεχόμενη χρονιά!

Καλή αντάμωση!

Πελοπίδας Μαυρόπουλος

Καλλιτεχνικός Διευθυντής”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ