Υπουργός Υγείας : ” Δεν πιστεύουμε στη λογική του Zero Covid”, όπως την βλέπουμε λόγου χάρη στην Κίνα”

” Δεν πιστεύουμε στη λογική του Zero Covid, της πολιτικής Zero Covid όπως το βλέπουμε λόγου χάρη στην Κίνα” δήλωσε πριν από λίγες ημέρςς σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως είπε ο Υπουργός συνεχίζοντας :”..είναι μία πολιτική η οποία αποτυγχάνει κιόλας όταν έχεις μία υπερμεταδοτικότητα. Αντιθέτως πιστεύουμε στις πολιτικές όπου ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προστατεύοντας τις ευάλωτες ομάδες, μπαίνουμε σε μία διαδικασία που οι δείκτες μας επιτρέπουν και μας δίνουν τη δυνατότητα να οδηγηθούμε σε ένα πλαίσιο το οποίο είναι πλαίσιο συνύπαρξης με τον κορονοϊό.
Αυτό το πλαίσιο, προφανέστατα, είναι δυναμικό. Θα βλέπουμε την πορεία της πανδημίας και αναλόγως με την πανδημία θα μπορούμε να προσαρμοζόμαστε.
Και είναι βέβαιο ότι με τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τις γυναίκες και τους άνδρες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, φωνές που ακούστηκαν και έλεγαν ότι θα διασωληνώνουμε κόσμο σε πάρκινγκ ή θα καταρρεύσει το σύστημα, δεν έγινε χάρη σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια και η χώρα μας, όπως θα δούμε και από τα επιδημιολογικά στοιχεία, βρέθηκε σε πολύ καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ