Υπουργός Υγείας: “Θέλω να πω στους νέους μας ότι η μαγκιά και η μάχη είναι απέναντι στην αρρώστια”

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Αντώνη Σροϊτερ και στο δελτίο ειδήσεων του Alpha , είπε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους νέους:

“Λένε τα νέα παιδιά: «δεν κινδυνεύω, δεν θα πάθω τίποτα» και «δεν γουστάρω να μου κουνάτε το δάχτυλο». Να τα δούμε ένα-ένα.

«Δεν θα πάθω τίποτα». Δεν ισχύει. Μπορεί όχι τόσο σοβαρά όσο οι πιο μεγάλοι άνθρωποι, οι ευπαθείς ομάδες, αλλά βλέπουμε νέους να νοσούν, η αποκατάσταση να είναι δύσκολη ή βαριά και κάποιους να χάνονται. Άρα αυτό δεν υπάρχει. Επίσης, είναι κρίμα να το μεταφέρουμε στους αγαπημένους μας, στους φίλους και στην οικογένειά μας.

Είναι πράξη αντίστασης το να μην εμβολιάζομαι; Όχι. Την ελευθερία τη στερεί ο ιός. Αυτό θέλω να πω στα νέα παιδιά. Η μαγκιά και η μάχη είναι απέναντι στην αρρώστια. Η μάχη και ο τσαμπουκάς είναι απέναντι σε αυτό το οποίο μας κρατάει πίσω. Και αν θέλουμε μία καλύτερη κοινωνία, θεωρώ ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά, όπως τα νούμερα σιγά-σιγά δείχνουν ότι το κάνουν, να εμβολιαστούν και να διεκδικήσουν πίσω τη ζωή τους. Άρα, κόντρα στον ιό, κόντρα στην αρρώστια. Όχι κόντρα στον εμβολιασμό, κόντρα στα μέτρα.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ