Υπουργός Υγείας: “Να εμβολιαστούν άμεσα κατά των μεταλλάξεων της Covid ,οι πολίτες, κυρίως άνω των 60 χρονών, που αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα “

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, κυρίως άνω των 60 χρονών, που αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα να εμβολιαστούν κατά των μεταλλάξεων της Covid απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τον χαιρετισμό του στην Ημερίδα που διοργανώνουν το ygeiamou.gr και το Πρώτο Θέμα, με θέμα «Εμβολιασμός και Δημόσια Υγεία: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Υπουργός Υγείας: «Nα τρέξουν να εμβολιαστούν για να αντιμετωπίσουν τις μεταλλάξεις του ιού που έρχονται διαρκώς καινούργιες και δοκιμάζουν τα συστήματα Υγείας» και συμπλήρωσε πως «εμείς πρέπει σταθερά να ενημερώνουμε τους πολίτες για τη δυνατότητα τους να αντιμετωπίσουν με τρόπο αποτελεσματικό το ζήτημα αυτό».

Κάνοντας ειδική αναφορά στην περίοδο της έξαρσης της πανδημίας της Covid ο Μ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως πήραμε ένα μάθημα εκείνη την περίοδο «ότι ο άνθρωπος μπορεί, η επιστήμη έχει εργαλεία και πραγματικά μπορεί να αντιμετωπίσει όλους τους εχθρούς της Υγείας των ανθρώπων στον πλανήτη» και χαρακτήρισε «υποδειγματικό» το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας. Για τον αντιγριπικό εμβολιασμό που ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου επεσήμανε πως «φέτος υπάρχουν καινούργια εμβόλια, ακόμη πιο ισχυρά, για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και δίνεται η δυνατότητα να εμβολιαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν οι πιθανές επελάσεις λοιμώξεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ