Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας: “Ο Αναστάσης Παπαληγούρας συγκαταλέγεται στους μεγάλους δωρητές του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών “

Σε σημερινή του ανάρτηση στο FB ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας μας ενημερώνει για μία σημαντική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας, παρουσία της Υπουργού Λίνας Μενδώνη , εκεί όπου, όπως διαβάζουμε, ο π. Υπουργός και Βουλευτής του νομού μας Αναστάσης Παπαληγούρας, (που έχει διαγράψει την δική του πολύ σημαντική πορεία στην πολιτική και στην Κορινθία), έχει δωρίσει τα νομίσματα από την προσωπική του συλλογή και τώρα σε ειδική εκδήλωση στο μουσείο επιλέχθηκαν δεκάδες από αυτά, (περίπου 100), ώστε όπως αναφέρει ο κος Δήμας , να εκτεθούν στην αίθουσα των δωρητών του Ιλίου Μελάθρου. Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση του Υφυπουργού κ. Δήμα για τον σπουδαίο πολιτικό της Κορινθίας, τον κ. Παπαληγούρα: 

“Η σημαντική πολιτική πορεία του Αναστάση Παπαληγούρα, πρώην Βουλευτή Κορινθίας και Υπουργού είναι γνωστή.

Αυτό που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως η νομισματική συλλογή του αριθμεί 3745 νομίσματα τα οποία δώρισε στο Νομισματικό Μουσείο το 2019. Με την ολοκλήρωση της ταύτισης, καταγραφής και φωτογραφικής τεκμηρίωσης, επιλέχθηκαν 99 χρυσά και αργυρά αρχαία Ελληνικά, Ρωμαϊκά, Ελληνορωμαικά, Βυζαντινά, Μεσαιωνικά νομίσματα προκειμένου να εκτεθούν στην αίθουσα των δωρητών του Ιλίου Μελάθρου.

🙏🏻 Σπουδαία πράξη που τον κατατάσσει στη χορεία των μεγάλων δωρητών του Νομισματικού Μουσείου.”

Στην εκδήλωση παρέστη, μεταξύ άλλων και η οικογένεια του κ. Παπαληγούρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ