Χρίστος Δήμας: Ένας καινοτόμος χώρος, όπου η Αρχαία ελληνική φιλοσοφία γίνεται μια μοναδική διαδραστική εμπειρία μέσα από τεχνολογίες αιχμής

Σήμερα στο Ωδείο Αθηνών η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας εγκαινίασαν έναν καινοτόμο χώρο, όπου η Αρχαία ελληνική φιλοσοφία γίνεται μια μοναδική διαδραστική εμπειρία μέσα από τεχνολογίες αιχμής.

Όπως αναφέρει ο κος Δήμας: “Η «Στέγη Ελληνικών Ιδεών» άνοιξε τις πύλες της. Πρόκειται για έναν νέο πρότυπο χώρο πολιτισμού που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (EΚΕΦΕ) «Δημόκριτος» – NCSR “DEMOKRITOS”.

Αποστολή της πρωτοβουλίας είναι να συμβάλλει στη διεύρυνση της σχέσης των επισκεπτών κάθε ηλικίας με τη φιλοσοφία στην κατανόηση των Αρχαίων ελληνικών ιδεών και της μυθολογίας, αλλά και στην αφομοίωση της φιλοσοφικής σκέψης στην καθημερινότητά μας. Και όλα αυτά, αξιοποιώντας τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους ερευνητές, μουσειολόγους, καλλιτέχνες, προγραμματιστές, μουσικούς, μηχανικούς και όλους όσους συνεργάστηκαν για τη δημιουργία αυτού του πολυδιάστατου χώρου.

Αξίζει πραγματικά να τον επισκεφτείτε!

Η 1η έκθεση, που εγκαινιάζεται σε λίγες ημέρες, έχει θέμα Δημοκρατία και Ευδαιμονία και επιδιώκει να απαντήσει στο ερώτημα: Πώς μπορούμε να ζήσουμε καλά; Σε αυτή την έκθεση, που είναι σχεδιασμένη ως μια ομαδική φιλοσοφική εμπειρία, οι επισκέπτες καλούνται να διερευνήσουν τη σχέση της δημοκρατίας με την ευδαιμονία.”

👉 Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://aylonlyceum.gr/

Ωδείον Αθηνών – Athens Conservatoire

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ