Χρίστος Δήμας: “Ένα ιστορικό χρέος εκπληρώθηκε από τον Δήμο Νεμέας”

“Ένα ιστορικό χρέος εκπληρώθηκε από τον Δήμο Νεμέας”αναφέρει σε  ανάρτηση στο FB ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας σχετικά με τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την κρίσιμη μάχη των Δερβενακίων που έγιναν στο νομό μας και στον  Δήμο Νεμέας όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη . Και ο κος Δήμας συνεχίζει: “Σήμερα συμπληρώνονται 200 χρόνια από την κρίσιμη μάχη των Δερβενακίων όπου ο Αρχιστράτηγος της Ελληνικής επανάστασης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και τα παλικάρια του κατατρόπωσαν την στρατιά του Δράμαλη.

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Κολοκοτρώνη, την 15η Μαρτίου του 1843 το Δημοτικό Συμβούλιο Νεμέας αποφάσισε να γίνει ανέγερση της προτομής του στην πλατεία επί της οδού Δερβενακίων.

Σήμερα, έστω με πολλά χρόνια καθυστέρηση εκπληρώθηκε το ιστορικό χρέος και ο Δήμος Νεμέας πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Κώστας Φρούσιος και στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεμέας που εκπλήρωσε την ιστορική του υποχρέωση.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ