Χρίστος Δήμας: «Η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία είναι μονόδρομος για όλους μας … ειδάλλως οι εξελίξεις θα μας προσπεράσουν”».»

Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Έρευνας & Καινοτομίας της Ε.Ε,  τοποθετήθηκε ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων «το φιλόδοξο σχέδιο που έχει καταστρώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού χώρου έρευνας και των επιστημόνων».

Ο κος  Δήμας τόνισε, μεταξύ άλλων την σημασία του ερευνητικού έργου για τη χώρα μας και την σπουδαιότητα των ερευνητών . Δεν παρέλειψε  επίσης να τονίσει την σπουδαιότητα της επένδυσης στην έρευνα και την καινοτομία, αποκαλώντας την «μονόδρομο».   Είπε:

«Οι ερευνητές είναι ο βασικός πυλώνας για οποιοδήποτε ερευνητικό σύστημα θέλει να προωθήσει την επιστήμη μέσω της Βασικής Έρευνας σε νέα όρια καθώς και την Εφαρμοσμένη Έρευνα που συνδέεται με την καινοτόμο επιχειρηματική δραστηριότητα».

Για να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι που έχει θέσει η Επιτροπή όπως η «Πράσινη Συμφωνία»,η «Ψηφιακή μετάβαση» και η λειτουργικότητα όλων των τομέων του νέου «Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας»(ERA) απαιτείται να έχουμε ερευνητές που θα εργάζονται υπό κατάλληλες ανταγωνιστικές επαγγελματικές συνθήκες προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο τους.

Η χρηματοδότηση της ερευνητικής δραστηριότητας είναι καταλυτικός συντελεστής και είναι σημαντικό που συνδέονται τα προγράμματα όπως ο «Ορίζοντας Ευρώπη», τα Διαρθρωτικά ταμεία (ΕΣΠΑ), ακόμα και το Erasmus.

Η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία είναι μονόδρομος για όλους μας ώστε να ανταπεξέλθουμε στις κοινές προκλήσεις της νέας εποχής, ειδάλλως οι εξελίξεις θα μας προσπεράσουν».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ