Χρίστος Δήμας : Μια εξαιρετική Εθνική ομάδα στη Διεθνή Καλλιτεχνική Έκθεση Μπιενάλε της Βενετίας!

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας αναφέρει σε χθεσινή ανάρτησή του στο FB: “Τα παραδοσιακά Ελληνικά πανηγύρια, η αγροτική παραγωγή και η τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά σε ένα πολυαισθητηριακό έργο τέχνης στη φετινή εθνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση.

Το Ξηρόμερο/Dryland είναι ένα διαμεσικό συλλογικό έργο. Αποτελείται από ένα αγροτικό μηχάνημα άρδευσης το οποίο συντονίζει σε πραγματικό χρόνο τον ήχο, την κινούμενη εικόνα, και το φωτιστικό  περιβάλλον της εγκατάστασης. Η ελληνική εκπροσώπηση εξετάζει την εμπειρία ενός πανηγυριού, παρακολουθώντας μια διαδρομή από την πλατεία του χωριού έως τις παρυφές του γεωργικού τοπίου που το περιβάλλει. Συγκεκριμένα, αντλεί έμπνευση από τα πανηγύρια της ηπειρωτικής Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της περιοχής του Ξηρομέρου στην Δυτική Ελλάδα, που δανείζει τον τίτλο στο έργο.

 Συγχαρητήρια σε όλη την εθνική ομάδα, τον επίτροπ,ο το ΕΜΣΤ, τον Επιμελητή, τους καλλιτέχνες και τους χορηγούς που όλοι μαζί συνεργάζονται όχι μόνο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αλλά για τη διάκριση της χώρας μας στη μεγαλύτερη εικαστική έκθεση του κόσμου.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ