Χρ. Δήμας: “Τα κεφάλαια που επενδύθηκαν στην Ελλάδα, από το πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη 2020», ξεπέρασαν το 1,5 δις € για την ενίσχυση της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας”

Στην ενημερωτική εκδήλωση για τις προκηρύξεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) στον Ορίζοντα Ευρώπη, μίλησε σήμερα ο Κορίνθιος Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας. Σε σχετική ανάρτησή του στο f αναφέρει, μεταξύ άλλων :

«Η συμβολή των Ευρωπαϊκών ανταγωνιστικών προγραμμάτων στην προώθηση της έρευνας είναι εξαιρετικά σημαντική, κυρίως για τους ερευνητές και επιστήμονες μας.». Τα κεφάλαια που επενδύθηκαν στην Ελλάδα, από το πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη 2020», ξεπέρασαν το 1,5 δις € για την ενίσχυση της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας.
Ο στόχος μας, μεταξύ άλλων, είναι να διεκδικήσουμε περισσότερες χρηματοδοτήσεις που προέρχονται από κονδύλια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας – European Research Council.
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις 15 χώρες «Widening»(Διεύρυνσης), που αναμένεται να απορροφήσουν συλλογικά κονδύλια που αντιστοιχούν στο 3.3% του προϋπολογισμού του προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη 2021-2027». Οι πόροι θα αξιοποιηθούν για την ευρύτερη αναβάθμιση οργανισμών Ερευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας.
Το 2021 αναμένεται να κατευθυνθούν 1,9 δις € σε προκλήσεις του ERC σε έρευνα αιχμής”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ