Ψηφιακά και απλά η έναρξη ατομικών επιχειρήσεων σε λίγο καιρό – Στόχος η νέα διαδικασία  να ολοκληρώνεται με μία ενέργεια και σε ένα σημείο

Προχωρά σταδιακά η ψηφιακή  απλοποίηση για τις επιχειρήσεις . Αυτό σημαίνει ότι ψηφιακά και με ένα κλικ θα γίνεται σε λίγο διάστημα  η έναρξη των νέων ατομικών επιχειρήσεων. Η όλη διαδικασία θα ολοκληρώνεται με μία ενέργεια και από ένα σημείο.

Τέλος στην ταλαιπωρία και στην ατελείωτη γραφειοκρατία . Νέα ψηφιακά «εργαλεία» ετοιμάζει ήδη το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς και σκοπό έχουν την ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην πατρίδα μας , που τόσο έχει ανάγκη.

Ήδη, η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών συνεργάζεται με την ΑΑΔΕ, τον ΕΦΚΑ και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, με στόχο αρχικά την απλοποίηση και αμέσως μετά την ψηφιοποίηση της διαδικασίας έναρξης ατομικής επιχείρησης.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε πρόσφατα και για άλλες δύο ψηφιακές τομές: την ψηφιοποίηση των διαδικασιών αγοραπωλησίας ακινήτων και την ψηφιακή λήψη του ποινικού μητρώου.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, στόχος είναι η νέα διαδικασία για τις επιχειρήσεις  να ολοκληρώνεται με μία ενέργεια και σε ένα σημείο, καταργώντας περιττές διατυπώσεις. Επιπλέον, εφαρμόζοντας εκτεταμένες διασυνδέσεις μεταξύ των μητρώων και των υπηρεσιών του Δημοσίου, οι καταχωρίσεις θα γίνονται αυτόματα και με ακρίβεια.

Ο ανασχεδιασμός του νομοθετικού πλαισίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην Άνοιξη.  Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ξεκινά την επιχειρηματική του δραστηριότητα σε μηδενικό χρόνο, μέσω του gov.gr.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ