Όσπρια: Φασόλια με πιπεριές και μελιτζάνες

Υλικά

  • 250 γρ. άσπρα χοντρά φασόλια
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 μελιτζάνες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 5 γλυκές πιπεριές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κομμένα πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κομμένα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μαραθόριζα κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 120 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • Πιπέρι κόκκινο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα φασόλια για 45΄ σε μια κατσαρόλα, σκεπασμένα με νερό, τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό που έβρασαν.
  2. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τα λαχανικά για 5΄, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε πυρίμαχο σκεύος προσθέτουμε περίπου 250 ml. από το νερό που βράσαμε τα φασόλια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για 40΄ και σερβίρουμε.

– Μπορούμε εκτός από μελιτζάνες να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά εποχής.

altis.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ