3.000 & 5.000 € πρόστιμα για όσους διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις εν’ όψει της επετείου του Πολυτεχνείου

φωτο αρχείου

Αυστηρά μέτρα εν όψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου , με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και βέβαια τα επεισόδια. Έτσι, απαγορεύονται όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις  στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα από τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής 15ης Νοεμβρίου έως και τις 9 το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου.

Τα μέτρα είναι σε ισχύ δηλαδή από σήμερα , ενώ ο χώρος του Πολυτεχνείου φρουρείται ήδη με αστυνομικούς που έχουν παραταχθεί γύρω από τον χώρο.  Σε σύσκεψη αποφασίστηκε να αναπτυχθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί σε όλη την Αττική, να εμποδιστούν οι συγκεντρώσεις.

Επίσης, θα επιτηρούνται τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, θα είναι παντού περιπολίες, ενώ θα υπάρξει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την κατάθεση στεφάνων με την τήρηση κανόνων για την προστασία από τον κοροναϊό.

 Τσουχτερά πρόστιμα

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • Διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις
  • Διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ