Γιατί τα προστατευτικά μέτρα για κοροναϊό αποδίδουν και για κρυολόγημα, και γρίπη;

Ο Χειμώνας πλησιάζει και  εκτός από τον  κορωνοϊό  θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον ιό της γρίπης . Τι πρέπει όμως να κάνουμε για να προφυλαχθούμε από τους δύο αυτούς ιούς;    Όπως διαβάζουμε , οι ίδιες προφυλάξεις που λαμβάνονται για να καταπολεμήσουμε τον νέο κοροναϊό,  θα βοηθήσουν επίσης, σύμφωνα με ειδικούς, στην προστασία από τα κρυολογήματα και τη γρίπη.

Ήδη οι Υγειονομικές Αρχές προετοιμάζονται για την εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης, που φέτος συμπίπτει με την πανδημία, οι ειδικοί μας ενθαρρύνουν να παραμείνουμε πιστοί στις συνήθειες καλής προσωπικής υγιεινής, τηρώντας με συνέπεια τα μέτρα ασφαλείας, όπως είναι η χρήση μάσκας, το συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών και η φυσική αποστασιοποίηση.
Γιατί  όμως ακριβώς τα μέτρα αποδίδουν για κοροναϊό, κρυολόγημα, γρίπη;
Σύμφωνα ανάρτηση του in.gr , «Κρύο και γρίπη, Covid-19,  είναι όλοι ιοί του αναπνευστικού. Υπάρχουν αποχρώσεις μεταξύ τους, αλλά βασικά μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο », δήλωσε ο Δρ William Schaffner, εμπειρογνώμονας μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Τενεσί. Η μετάδοση των αναπνευστικών ασθενειών χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: την μετάδοση μέσω σταγονιδίων και την μετάδοση μέσω του αέρα. «Η εξάπλωση ασθενειών του αναπνευστικού μέσω της μετάδοσης σταγονιδίων προέρχεται από μεγαλύτερα, βαρύτερα σταγονίδια, βαρύτερο μέγεθος σωματιδίων που συνήθως δεν αιωρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα» δηλώνει ο Δρ. Dean Blumberg, επικεφαλής παιδιατρικών μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Davis. «Δεν παραμένουν αιωρούμενα στον αέρα για πολύ καιρό εξαιτίας της βαρύτητας, και πέφτουν στο έδαφος. Για αυτό έχουμε όλες αυτές τις συστάσεις που σχετίζονται με την κοινωνική αποστασιοποίηση» εξηγεί. «Η εξάπλωση ασθενειών του αναπνευστικού μέσω της αερομεταφερόμενης μετάδοσης αναφέρονται σε ιούς που υπάρχουν σε μικρά σωματίδια στον αέρα» εξηγεί  και προσθέτει: . «Αυτά είναι μικρότερα και ελαφρύτερα σωματίδια, που παραμένουν αιωρούμενα στον αέρα και μεταφέρονται από ρεύματα αέρα για λεπτά έως και ώρες. Όταν πρόκειται για αναπνευστικά σταγονίδια, το μέγεθος έχει σημασία» επισημαίνει. «Τα αναπνευστικά σταγονίδια που μεταφέρουν το κοινό κρυολόγημα, το SARS-COV-2 ή την γρίπη είναι μεγάλα και συνήθως προκαλούν μόλυνση με άμεση επαφή ή μέσω της επαφής με μολυσμένη επιφάνεια όπου έχει προσγειωθεί», εξηγεί ο Δρ. Jaime Friedman, παιδίατρος στο Σαν Ντιέγκο.

==ΦΩΤΟ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ