Νίκος Σταυρέλης : ” Εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης κτιρίου Ξενία και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου 390.000 !!!!!»

«ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ 390.000 !!!!!»

Την παρακάτω τοποθέτηση έκανε ο επικεφαλής της «Πνοής Δημιουργίας» κ.  Νίκος Σταυρέλης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  του δήμου Κορινθίων για την «Εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης του κτιρίου ΞΕΝΙΑ Αρχαίας Κορίνθου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου», όπως ο ίδιος την ανάρτησε στη προσωπική του σελίδα στο F στις 3/2/21 :

«Στη τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η Δημοτική Αρχή έφερε θέμα για Υποβολή αιτήματος ένταξης στο πρόγραμμα Α. Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών της «Εκπόνησης μελέτης αποκατάστασης του κτιρίου ΞΕΝΙΑ Αρχαίας Κορίνθου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου» με το ποσόν των 390.000 €.

Το ποσόν αναλύεται σε 330.000 € για την Αποκατάσταση του κτιρίου και 60.000 € για τη Διαμόρφωση του Περιβάλλοντος χώρου.

Στη τοποθέτησή μου ανέφερα:

-Είναι τρομερά μεγάλο το ποσόν για τη μελέτη. Ίσως αποτελεί πανελλήνια πρωτιά.

-Είναι αδιανόητο να δίνουμε 330.000 € για μελέτη του κτιρίου (και μόνο) και 60.000 € για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου . Στο Δήμο μας ουδέποτε έχουν δοθεί τέτοια ποσά (τα συνήθη είναι της τάξης των 50.000€).

-Αν για το υπάρχον κτίριο εμβαδού 280 τ.μ. (όπως έχει νομιμοποιηθεί από την Πολεοδομία το 2015) δίνουμε 330.000 € , πόσο θα δώσουμε για τη Δημοτική Αγορά που είναι εμβαδού 980 τ.μ. το ισόγειο, πλέον του α΄ ορόφου. Θα δώσουμε 2.000.000 € για τη Μελέτη και μόνο της Δημοτικής Αγοράς;

-Τι θα γίνει με τη μελέτη για το ανοικτό θέατρο (αυτό είναι το ζητούμενο που θα δώσει ανάπτυξη στην Αρχαία) , η οποία δεν πέρασε από το ΚΑΣ, παρουσία του Δημάρχου; Θα χρειαστεί να πληρώσουμε επιπλέον χρήματα;

Εμείς δώσαμε θετική ψήφο με πολλές επιφυλάξεις μόνον όσον αφορά την υποβολή στο αναπτυξιακό πρόγραμμα Α. Τρίτσης του συγκεκριμένου έργου και η τοποθέτησή μας θα γίνει στην Οικονομική Επιτροπή όταν θα έλθει το θέμα διακήρυξης, εφόσον φυσικά ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Τονίζουμε ότι η δημοπράτηση ή τυχόν ανάθεση της μελέτης με το ποσόν αυτό θα αποτελεί πανελλήνια πρωτιά για τέτοια έργα και θα αγγίζει τα όρια του σκανδάλου.

Η πρότασή μας είναι με το ποσόν αυτό να γίνει δημοπράτηση Μελέτης-κατασκευής του έργου, όπως προβλέπεται στο ν. 4412 (1000-1200 € το τετραγωνικό είναι οι τιμές αγοράς κατασκευής επί 280 τ.μ. εμβαδόν κτιρίου). Σε τέτοια πρόταση θα δώσουμε τη θετική μας ψήφο.

Κάθε άλλη διαδικασία , πέραν των όσων αναφέραμε, θα δείξει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση του έργου που ενδιαφέρει τους Αρχαιοκορίνθιους και όχι μόνο και ο σκοπός θα είναι να μείνουμε με μελέτες, οι οποίες επιπλέον θα χρειαστεί να εγκριθούν από το ΚΑΣ.

Άξιο λόγου είναι βέβαια το γεγονός ότι στο τεχνικό πρόγραμμα και το προϋπολογισμό του 2021 , που ψηφίστηκε μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, η συγκεκριμένη “Σύνταξη μελέτης εφαρμογής αξιοποίησης ΞΕΝΙΑ Αρχ. Κορίνθου” έχει ενταχθεί με το ποσόν των 30.000 € (Αριθμός Νο.1162 Κ.Α. 64/7411.0001).»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ