Πάνω από 4 εκατομμύρια μηνύματα την ημέρα κατά μέσο όρο τις πρώτες ημέρες της δεύτερης καραντίνας

Πάνω από 4 εκατομμύρια μηνύματα την ημέρα κατά μέσο όρο στάλθηκαν τις πρώτες ημέρες του δεύτερου κύματος της καραντίνας , ενώ στο πρώτο κύμα  ο μέσος όρος αποστολής μηνυμάτων ήταν 2,6 εκατομμύρια την ημέρα.

Αναλυτικά στοιχεία  έδωσε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, μιλώντας σήμερα στο Mega.

Ο κος Ζαριφόπουλος έδωσε διευκρινίσεις για τα SMS και τις μετακινήσεις τονίζοντας ότι «το 13033  είναι ένα εργαλείο που αποφασίστηκε να δοθεί για να βοηθήσει  στην τήρηση των μέτρων και δεν κρατούνται στοιχεία από τα μηνύματα που αποστέλλουν οι πολίτες.»

Κανένα προσωπικό στοιχείο κανενός πολίτη, ούτε καν συγκεντρωτικά στοιχεία δεν έχουμε ανά κατηγορία έκτακτης μετακίνησης» είπε ο κ. Ζαριφόπουλος. «Το μόνο που βλέπουμε είναι το σύνολο των μηνυμάτων και πώς αυτά έρχονται μέσα στην ημέρα».

Πάντως , ο αριθμός των sms δεν είναι πάντα ενδεικτικός, αφού όπως υπενθύμισε, οι πολίτες έχουν και εναλλακτικούς τρόπους για την υποβολή στοιχείων για τις μετακινήσεις τους, όπως τη συμπλήρωση της ειδικής φόρμας.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια για «κόφτη» στα sms ή για επιβολή χρονικών περιορισμών στις μετακινήσεις, τόνισε την σημασία της ατομικής ευθύνης και υπογράμμισε πως «ποτέ δεν έπεσε στο τραπέζι το θέμα του “κόφτη”». Άλλωστε δεν έχει νόημα να βάλουμε «κόφτη» στα μηνύματα τη στιγμή που υπάρχουν οι εναλλακτικές μέθοδοι της ειδικής φόρμας και της συμπλήρωσης στοιχείων σε κόλλα χαρτί, είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ