Στο «Πράσινο» Ταμείο ο φάκελος του Δήμου Κορινθίων για Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ένα τριετές Πρόγραμμα ωφέλιμο για τον Δήμο και το περιβάλλον

Γνωρίζοντας τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης  τόσο στην καθημερινή μας ζωή όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος Κορινθίων υπέβαλλε την πρόταση του για Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στο «Πράσινο» Ταμείο ανταποκρινόμενος στην «πρόκληση» της ηλεκτροκίνησης, ενός περιβαλλοντικά ορθού τρόπου μετακίνησης με οφέλη αυταπόδεικτα, όπως τονίζει.

Και ο Δήμος συνεχίζει: «Το Σχέδιο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μελέτης με ποσό 59.520 ευρώ και προβλέπει την χωροθέτηση δημόσιων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων  κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχων θέσεων στάθμευσης με ένα κατ’ ελάχιστον σημείο επαναφόρτισης ανά 1.000 κατοίκους, ήτοι πάνω από 50 σημεία σε όλο το δήμο και ειδικά στις τουριστικές περιοχές του.»

«Ο Δήμος, επενδύοντας σε μεθόδους που δρουν ανακουφιστικά για το περιβάλλον, ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση που «άνοιξε» στις 23 Νοεμβρίου και κατέθεσε την πρόταση του την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου. Τα ΣΦΗΟ θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.

Ο «Φάκελος Σ.Φ.Η.Ο.» θα συμπεριλαμβάνει:

  • Ανάλυση της Υφιστάμενης Κατάστασης σε ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με το ήδη εκπονούμενο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και τα κυκλοφοριακά, χωροταξικά και πολεοδομικά χαρακτηριστικά του Δήμου.
  • Χωροθέτηση των σημείων επαναφόρτισης και θέσεων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων-Σενάρια ανάπτυξης δικτύου σημείων επαναφόρτισης.
  • Έκθεση Διαβούλευσης.
  • Ολοκλήρωση Φακέλου & Εφαρμογή Σχεδίου.

Το πρόγραμμα είναι 3ετές  αναμένεται ωστόσο ν ακολουθήσουν και άλλες προσκλήσεις»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ