“Τελευταίο, Ύστατο μέτρο ένα νέο lockdown” – «Να εφαρμόσουμε με συνέπεια αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί»

«Ως τελευταίο, ύστατο μέτρο» χαρακτήρισε  ένα νέο  lockdown ο καθηγητής κ. Μαγιορκίνης γιατί  όπως είπε: «ξέρουμε ότι είχε αποτέλεσμα. Αλλά είναι το τελευταίο μέτρο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί».

Παράλληλα  ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,  ερωτηθείς τι έχει ειπωθεί σε κυβερνητικό επίπεδο για το lockdown αλλά και τελικά πόσο κοντά είναι μία νέα απαγόρευση κυκλοφορίας είπε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να αναφερθώ στις διάφορες καθημερινές αναφορές για lockdown στην Αττική ή οπουδήποτε αλλού και στη συζήτηση που βλέπω να γίνεται και να κορυφώνεται για το ποια θα είναι τα επόμενα μέτρα, πόσο πιο αυστηρά θα είναι. Ο σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα και αυτή είναι η πεμπτουσία της προσπάθειας που κάνουμε, να εφαρμόσουμε με συνέπεια δηλαδή αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Αντί, λοιπόν, να αναλωνόμαστε σε σενάρια, ας φροντίσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη φάση με επιτυχία. Τα όπλα μας είναι ξεκάθαρα, είναι γνωστά, είναι διαχρονικά πλέον τους τελευταίους μήνες. Η κοινωνική απόσταση, η μάσκα που πρέπει να γίνει απαραίτητα καθημερινό αξεσουάρ και η τήρηση των κανόνων υγιεινής. Γιατί τηρώντας τα μέτρα αντιμετωπίσαμε με επιτυχία την πανδημία μέχρι σήμερα και εφαρμόζοντας τα μέτρα θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε νικητές.

Πάντως σε κάθε περίπτωση υπάρχουν μέτρα στο τραπέζι και προηγούνται του lockdown .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ