Την δική του θυρίδα στα Κ.Ε.Π. θα έχει από τις 3 Νοεμβρίου ο κάθε πολίτης

Αλλάζει ο τρόπος επικοινωνίας των πολιτών με τα ΚΕΠ. Από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμμένα από την προσεχή Τρίτη , τίθεται σε εφαρμογή η θυρίδα στα Κ.Ε.Π. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε πολίτης θα έχει την δική του θυρίδα ΚΕΠ στην οποία θα μπορεί να μπαίνει και να παίρνει το πιστοποιητικό που έχει ζητήσει. Οι θυρίδες αποτελούν στην ουσία ένα «ψηφιακό γραμματοκιβώτιο» .

Από την ερχόμενη Τρίτη λοιπόν οι θυρίδες για τον καθένα ξεχωριστά θα αρχίσουν με την υποδοχή των ακόλουθων αιτημάτων:

1. Αντιγράφου Ληξιαρχικής πράξης γέννησης,

2. Αντιγράφου Ληξιαρχικής πράξης γάμου,

3. Αντιγράφου Ληξιαρχικής πράξης θανάτου,

4. Αντιγράφου Ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης.

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις θα αφορούν ληξιαρχικά γεγονότα πριν από το 2013, που δεν διατίθενται ηλεκτρονικά ή γεγονότα μετά το 2013, για τα οποία οι πολίτες δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να εκδίδουν ηλεκτρονικά τα αντίστοιχα αποσπάσματα, ενώ πρόκειται να προστεθεί και το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών και υπάρχει σχεδιασμός από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να υπάρχει η δυνατότητα αίτησης και για περισσότερα πιστοποιητικά.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης το gov.gr θα εμπλουτίζεται συνέχεια, καθώς πρόκειται για ένα «οικοδόμημα» στο οποίο θα προστίθενται διαρκώς νέα πράγματα. Η διαδικασία είναι απλή και θα γίνεται μέσω του gov.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ