Την Κυριακή ξεκινούν οι εμβολιασμοί – Έφθασαν τα πρώτα εμβόλια στην Ελλάδα  – 5  νέα κρούσματα  στην Κορινθία

Λίγες ώρες απομένουν για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας. Ήδη σήμερα έφθασε , σύμφωνα με αθηναϊκά δημοσιεύματα,   η πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech. Τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε ειδικούς, εξειδικευμένους χώρους οι οποίοι  είναι κατάλληλοι  για την αποθήκευσή τους και από εκεί θα ξεκινήσει η διανομή τους στα κέντρα εμβολιασμού, όπως έγινε γνωστό.

Οι εμβολιασμοί ξεκινούν την προσεχή Κυριακή 27 Δεκεμβρίου. Πρώτα  θα εμβολιαστούν οι  υγειονομικοί  και όσοι βρίσκονται σε κλειστές δομές. Επίσης από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν θα είναι οι ευπαθείς ομάδες και οι  ηλικιωμένοι . Θα ακολουθήσει ο γενικός πληθυσμός.

Οι εμβολιασμοί  θα γίνουν στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής: Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο Νοσοκομείο Σωτηρία, στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Θριάσιο και στο Ασκληπιείο της Βούλας. Την Κυριακή 27/12 θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Την επόμενη μέρα, 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή προς τα νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Τα σημερινά κρούσματα

Όσον αφορά τα κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα στην Κορινθία , αυτά ήταν 5, ενώ συνολικά στη χώρα ήταν 617 , ενώ 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους . 470 είναι οι διασωληνωμένοι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ