Υφυπουργός Νίκος Ταγαράς: «Το Νοσοκομείο μας θα αποτελεί σύντομα ένα από τα πλέον σύγχρονα και αναβαθμισμένα νοσοκομεία της χώρας»

Με παρέμβαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκου Ταγαρά και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου εγκρίθηκε και θα υλοποιηθεί – έως τις 30/3/2023 – έργο προϋπολογισμού 4.434.744,06 ευρώ που αφορά στην “Ενεργειακή Αναβάθμιση των κτιριακών Υποδομών του Γ.Ν. Κορίνθου” καθώς και στην αναβάθμιση μέρους του ιατροτεχνολογικού του εξοπλισμού.

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο Υφυπουργός , το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη ΕΣΠΑ 2014-2020.

Με το έργο αυτό θα γίνει μια σειρά παρεμβάσεων που βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση και μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κτιρίου, όπως:

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέου τύπου αλουμινίου με θερμοδιακοπή και με νέους διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες.
  • Κατασκευή υγρομόνωσης και θερμομόνωσης σε όλα τα δώματα των κτιρίων.
  • Αντικατάσταση καυστήρων, ψυκτών, κλιματιστικών, ηλιακών συλλεκτών, λαμπτήρων και λοιπών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Προβλέπεται επίσης και μία σειρά δράσεων για τη βελτίωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Ξεχωρίζουν, η αντικατάσταση πέντε μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και ενός ακτινολογικού μηχανήματος αλλά και η αναβάθμιση άλλων δύο από αναλογικά σε ψηφιακού τύπου.

Ο Υφυπουργός δήλωσε σχετικά: «Βρίσκομαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, μετά από σειρά ενεργειών και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Γ.Ν. Κορίνθου, το Νοσοκομείο μας θα αποτελεί σύντομα ένα από τα πλέον σύγχρονα και αναβαθμισμένα νοσοκομεία της χώρας. Η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού θα συμβάλλει επίσης και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου στους πολίτες της Κορινθίας αλλά και στη μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών και στη δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσότερων περιστατικών».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ