Άδωνις Γεωργιάδης για απογευματινά χειρουργεία: «Για μία μεταρρύθμιση 20 ημερών είναι πάρα πολλά τα 300 χειρουργεία, είναι πολύ πάνω από όσο αναμέναμε”

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, αναφερόμενος στα απογευματινά χειρουργεία είπε τα εξής:

Για τη χρηματοδότηση των απογευματινών χειρουργείων

«Βεβαίως και υπάρχουν τα 60 εκατομμύρια, το έχω εξηγήσει και δεν το λέω εγώ. Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει μία διαδικασία, εμείς κάνουμε το αίτημα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει τις παρατηρήσεις της και στο τέλος κάπου τα βρίσκουμε. Δεν έχω ανησυχία, θα εγκριθούν, σας λέω πιστεύω μετά το Πάσχα να έχουμε την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Για την εξέλιξη του μέτρου 

«Για μία μεταρρύθμιση είκοσι ημερών είναι πάρα πολλά τα 300 χειρουργεία, είναι πολύ πάνω από όσο αναμέναμε. Για τον επόμενο μήνα έχουν προγραμματιστεί 1000, η εξέλιξη των απογευματινών χειρουργείων είναι με γεωμετρική πρόοδο και η ζήτηση από τους ασθενείς και η συμμετοχή των γιατρών και των χειρουργών, άρα πάει πάρα πολύ καλά η μεταρρύθμιση.

Τώρα, κάποια είναι από τη λίστα, κάποια είναι εκτός λίστας. Αλλά δεν έχει σημασία αυτό γιατί επαναλαμβάνω και το 100% να ήταν εκτός λίστας θα σήμαινε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας παίρνει πόρους πάνω του, αυξάνει τις αμοιβές των γιατρών και προσφέρει στους ασθενείς εναλλακτική επιλογή με λιγότερα χρήματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό πρέπει να ενοχλεί κάποιον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ