Αβεβαιότητα …..Κρίσιμες οι επόμενες μέρες  για κρίσιμες αποφάσεις ..

Η λέξη αβεβαιότητα είναι λίγη για να εκφράσει κάποιος την κατάσταση  που  κυριαρχεί αυτή την στιγμή στη χώρα μας με την πανδημία του κορωνοϊού.

Από την μια μεριά τα κρούσματα που δείχνουν πάλι αυξητικές τάσεις, από την άλλη το τρίτο κύμα που προειδοποιούν  ότι «έρχεται», από την άλλη η οικονομική κρίση και το λιανεμπόριο σε «παγωμένη» στάση  και στην άκρη τα σχολεία που έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν την Δευτέρα (νηπιαγωγεία, δημοτικά) .

Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη . Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει πότε θα ξανανοίξει το λιανεμπόριο και πολλές απόψεις ακούγονται, την στιγμή που οι έμποροι βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Η ανησυχία εντείνεται μετά τις χθεσινές εικόνες συνωστισμού έξω από τις Εκκλησίες και την λειτουργία τους παρ’ όλες της κυβερνητικές απαγορεύσεις.

Και αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα;  Πότε επιτέλους θα σταματήσει το σκληρό lock down; Πότε θα ξαναβγούμε έξω κανονικά;

Και το εμβόλιο , πότε θα δημιουργηθεί η ανοσία του πλήθους ;  πότε θα εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού;

Όλα αυτά τα ερωτήματα  απασχολούν όχι μόνο τους Έλληνες αλλά όλο τον κόσμο.

Και βέβαια ξέρουμε εν μέρει τις απαντήσεις που συγκλίνουν σε ένα και μόνο παράγοντα: το πόσο υπεύθυνοι είμαστε όλοι εμείς απέναντι στην πανδημία. Πόσο τηρούμε τα μέτρα προστασίας . Πόσο σεβόμαστε το δικαίωμα στη ζωή του συνανθρώπου μας . Εν τέλει πόσο προστατεόυμε τον εαυτό μας και τη δημόσια  Υγεία. Από αυτό και μόνο δεν θα εξαρτηθούν όλα τα προηγούμενα; η απάντηση δική σας !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ