Αγωνία για το πόσο θα επηρεάσει την εξέλιξη της πανδημίας το άνοιγμα των σχολείων – Ιχνηλάτηση άν υπάρξει έστω και ένα κρούσμα μέσα στη τάξη

Όλα είναι έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων , αύριο Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου . Σκοπός του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης είναι να γίνει φέτος διά ζώσης η Εκπαίδευση , αφού τίποτα δεν αντικαθιστά το μάθημα στη τάξη. Επίσης δεν πρέπει να χαθούν άλλες πολύτιμες διδακτικές ώρες  για τους μαθητές όλων των βαθμίδων.  Πόσο όμως αυτό θα είναι εφικτό όταν η αγωνία όλων είναι άν και κατά πόσο θα αυξηθούν τα κρούσματα με το άνοιγμα των σχολείων. Σίγουρα θα υπάρξει μια καθημερινή και διαρκής παρακολούθηση και ανάλογα θα πράττουν . Σημαντικότατο ρόλο θα παίξουν οι εμβολιασμοί των παιδιών και των Εκπαιδευτικών όπως και η τήρηση των μέτρων προστασίας .

Ο Υπουργός  Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε: ” Υπάρχει ένα πάρα πολύ προσεκτικό υγειονομικό και εκπαιδευτικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των σχολείων διότι η βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Με τήρηση των μέτρων, με πάρα πολλά τεστ, με ακόμα περισσότερα τεστ όταν θα υπάρχει κρούσμα. Καταλαβαίνουμε τους φόβους των γονέων. Τι λέμε όμως; Ότι έχουμε φτιάξει ένα τέτοιο πρωτόκολλο που πρέπει να ξέρουν οι γονείς ότι και κρούσμα να υπάρξει μέσα στην τάξη, θα υπάρχει ιχνηλάτηση, έτσι ώστε να μπορούν με ασφάλεια να στείλουν το παιδί τους στο σχολείο την επόμενη μέρα.

Γνωρίζουμε ότι με το άνοιγμα των σχολείων θα υπάρχουν κρίσιμες ημερομηνίες που πρέπει να παρακολουθήσουμε για να δούμε κατά πόσο θα επηρεάσει αυτό το άνοιγμα την εξέλιξη της πανδημίας.

Ξέρουμε ότι η τηλεκπαίδευση δημιουργεί πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα και εκπαιδευτικό αλλά και στη ψυχική Υγεία των παιδιών.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ