Αναστάσιος Γκιολής στην hmerisiakorinthou.gr: «Ένας από τους λόγους που η Κορινθία δεν είχε την αναμενόμενη επισκεψιμότητα, είναι τα σκουπίδια … Να γίνουμε μία Ευρωπαϊκή Περιφέρεια ..”

Αυτό μας δήλωσε ο  Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος  Γκιολής, σχετικά με το έργο Διαχείρισης Απορριμμάτων που υπέγραψε ο κ. Νϊκας . «Το έργο προβλέπει ότι στους επόμενους 10 μήνες θα είναι λειτουργία 3 εργοστάσια απορριμμάτων στην Πελοπόννησο», όπως είπε ο κ. Γκιολής  και θα κλείσουν οι παράνομες χωματερές που υπάρχουν . Η χώρα θα σταματήσει να πληρώνει πρόστιμα στην ΕΕ, για μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων. Συγκεκριμμένα ο κος Γκιολής μας είπε :

« Την  Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας, υπέγραψε  σύμβαση μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η Κορινθία έχει το 2,5% του τουρισμού της χώρας. Ένας από τους λόγους που η Περιφέρεια, η Κορινθία δεν είχε την αναμενόμενη επισκεψιμότητα, είναι και αυτός.

Η Κορινθία με αυτόν τον πολιτισμό, τα Αρχαία, τις όμορφες παραλίες και τα βουνά της. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναλογικά, έχει τα περισσότερα μνημεία σε όλη την Ελλάδα.

Και αντί να αναδεικνύονται όλα αυτά, υπάρχουν παντού, δεκάδες χωματερές. Στο Χιλιομόδι, στο Βέλο, στο Μπολάτι, στο Κιάτο, στο Ξυλόκαστρο. Μία παράνομη χωματερή η Κορινθία μας, μία παράνομη χαβούζα. Ήμασταν στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη.

Ένα έργο €152.000.000. Όλες οι περιοχές, αλλά και η πόλη της Κορινθίας, που ξεχειλίζουν τα σκουπίδια από τους κάδους, να είναι επιτέλους καθαρές. Να γίνουμε μία ευρωπαϊκή Περιφέρεια που είναι δίπλα στους πολίτες και τα παιδιά μας που τα μαθαίνουμε στο σχολείο ανακύκλωση, να έχουν τις υποδομές να την κάνουν σωστά.

Ο κ. Νϊκας είναι ο Περιφερειάρχης των έργων και έτσι θα σταματήσουν και τα πρόστιμα από την ΕΕ.

Είχαν γίνει προσπάθειες  και στο παρελθόν, αλλά υπήρχαν πολλές αντιδράσεις, θυμάστε τα πανό στο Περιφερειακό συμβούλιο. Κάποιοι δεν ήθελαν το έργο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Θέλω όμως εδώ να ευχαριστήσω και τον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, που με ειδικές διατάξεις βοήθησε στην προώθηση αυτού του έργου που αφορά τη δημόσια υγεία και εγώ ως γιατρός είμαι διπλά ευχαριστημένος».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ