Αποφασισμένη να ξεκινήσει άμεσα η δακοκτονία είναι η Περιφέρεια παρά τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις για να προστατευτεί η παραγωγή

Το πρόγραμμα δακοκτονίας  θα ξεκινήσει άμεσα στην Περιφέρειά μας όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που  έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης  χθες Πέμπτη 24 Ιουνίου, με τους διευθυντές των 6 ΔΑΟΚ, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Εγγείων Βελτιώσεων Νίκωνα Τζινιέρη.

Μεταξύ άλλων «εξετάστηκε ο τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει προκύψει λόγω της καθυστέρησης από το ΑΣΕΠ της διαδικασίας ορισμού των επικουρικών, των οποίων η πρόσληψη αναμένεται περίπου σε έναν μήνα», αναφέρει σχετικά η Περιφέρεια.

“Δεν θα αποτελέσει πρόσχημα η καθυστέρηση του ΑΣΕΠ, θα κάνουμε ως Περιφέρεια ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε την παραγωγή, καθώς ήδη υπάρχουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τα υλικά, αλλά και οι εργολάβοι” τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ήδη, όπως μας ενημερώνει η Περιφέρεια  η εφαρμογή του προγράμματος έχει ξεκινήσει στο Κιβέρι της Αργολίδας, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα -όταν και αναμένεται σχετική πτώση της θερμοκρασίας- θα βγει στο πεδίο, σε όλες τις Π.Ε., το σύνολο των γεωπόνων των ΔΑΟΚ και άλλων υπηρεσιών, όπου χρειαστεί. Για τον σκοπό αυτό εγκρίνονται υπερωρίες, εκτός έδρας και κίνηση οχημάτων: “Για τις ανάγκες της δακοκτονίας θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα οχήματα, ακόμα και των αντιπεριφερειαρχών εφόσον απαιτηθεί” σημείωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς τους γεωπόνους “για την διάθεσή τους να συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ