Από το 2023 θα ισχύσει ο νέος εκλογικός νόμος που προβλέπει Δήμαρχο  και Περιφερειάρχη  από τον α’ γύρο με 43% – Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Ο νέος εκλογικός νόμος στην τοπική αυτοδιοίκηση που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο θα ισχύσει από το 2023  και προβλέπει ότι ένας δήμαρχος ή ένας περιφερειάρχης μπορεί να εκλεγεί από τον α’ γύρο με 43%, εκλέγοντας τα 3/5 των εδρών του συμβουλίου. Η θητεία γίνεται 5ετής, «που είναι χρόνος ικανός για να μελετηθούν και να ωριμάσουν τα σχέδια κάθε αιρετού.», όπως τόνισε  ο Υφυπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Είπε ακόμη σχετικά με το νέο Νόμο: « Παράλληλα, τίθεται όριο 3% στην εκπροσώπηση στο συμβούλιο. Ποσοστό ευθυγραμμισμένο με εκείνο των βουλευτικών εκλογών. Αυτό τερματίζει την ομηρεία των εκλεγμένων».

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών εντός του 2021 τόνισε πως «είναι «νωπή»  η δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. Τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση δεν αφήνουν τα περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη σκέψη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ