Βραβεύτηκε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας στο Ετήσιο Συμπόσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (WADA) βράβευσε με βραβεία αριστείας συνεργασίας, στο πλαίσιο Ετήσιου Συμποσίου που έλαβε χώρα στις 12 και 13 Μαρτίου στη Λωζάνη, τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ).

Κατά την έναρξη του Συμποσίου χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, παρουσία περισσότερων από-1.100- εκπροσώπων Αρχών επιβολής του νόμου, Εθνικών Αρχών Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, καθώς και άλλων κρατικών και ιδιωτικών φορέων απ’ όλο τον κόσμο.

Το σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: “Στις εργασίες του Συμποσίου δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανοικοδόμηση ικανοτήτων στην έρευνα και τη συλλογή πληροφοριών, το οποίο εφαρμόστηκε από τον WADA κατά τα έτη 2022-2024. Το επιχειρησιακό αποτύπωμα του Προγράμματος γίνεται εμφανές από τον αντίκτυπο που είχε στην πάταξη της παράνομης παρασκευής, διακίνησης και χρήσης ουσιών φαρμακοδιέγερσης, με περισσότερες από 20 επιχειρησιακές δράσεις να έχουν ξεκινήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε κοινή παρουσίαση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, σχετικά με την επιτυχημένη συνεργασία των δύο Οργανισμών, η οποία οδήγησε στην απονομή των βραβείων και έτυχε ευρείας αποδοχής και ενδιαφέροντος από τους συμμετέχοντες. Στο περιεχόμενο της παρουσίασης συμπεριλαμβανόταν υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικού δικτύου διακίνησης παράνομων αναβολικών ουσιών που είχε πραγματοποιηθεί το 2023 από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τον ΕΟΚΑΝ, τον WADA και τη Europol.

Επιπλέον, σε σχετικό πάνελ αποτυπώθηκε η θέση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σχετικά με την ελκυστικότητα που παρουσιάζει, από οικονομικής άποψης, η παράνομη διακίνηση ουσιών φαρμακοδιέγερσης για το οργανωμένο έγκλημα, υπό το πρίσμα της συνεχώς αυξανόμενης δημοφιλίας του αθλητισμού, του μεγάλου περιθώριου κέρδους και του ύψος της επαπειλούμενης ποινής σε σχέση με άλλα αδικήματα.

Τέλος, έγινε αναφορά στην επιχειρησιακή δράση SHIELD, στην οποία η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συμμετέχει ως co-leader και τη σημαντική συνδρομή που προσφέρει στη μάχη κατά του ντόπινγκ.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ