Γ. Ψυχογιός: «Ούτε ένα Ευρώ στο Δήμο και τους πληγέντες στους Αγ. Θεοδώρους από τις καταστροφές του «Γηρυόνη» το 2019»

Την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες κατοίκους, επαγγελματίες και παραγωγούς καθώς και την  χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των υποδομών, για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής των Αγίων Θεοδώρων , ζήτησε σήμερα με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ο βουλευτής  του νομού μας Γιώργος Ψυχογιός, με τις υπογραφές και των δύο αρμόδιων Τομεαρχών.

Σύμφωνα με την Ερώτηση «η  κακοκαιρία «Γηρυόνης» τον περασμένο Νοέμβριο άφησε εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, υποδομές, καλλιέργειες και καταστήματα στους Αγ. Θεοδώρους.   Στην άμεση επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, διαπιστώθηκε το εύρος της καταστροφής και η ανάγκη άμεσων επεμβάσεων και αποζημιώσεων».

Ο βουλευτής αναφέρει χαρακτηριστικά  : «Ένα χρόνο μετά, και παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις και δεσμεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης δια στόματος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, κανένα έργο αποκατάστασης δεν έχει χρηματοδοτηθεί προς τον οικείο Δήμο και καμία αποζημίωση δεν έχει καταβληθεί στους δικαιούχους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εντάξει, χρηματοδοτήσει και δρομολογήσει σειρά αντιπλημμυρικών έργων σε όλο το Νομό. Μετά  τον κυκλώνα «Ζορμπά» το 2018, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενισχύθηκε με το ποσό των € 5.500.000 από το Υπουργείο Υποδομών, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών προέβη άμεσα στις αποζημιώσεις για νοικοκυριά και οικοσκευές σε όλες τις περιοχές του Νομού που επλήγησαν.»

Ο Βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ τονίζει  επίσης πως  «όλα τα έργα αποκατάστασης, αντιπλημμυρικής θωράκισης, κατασκευής αγροτικού και επαρχιακού δικτύου που υλοποιούνται μέχρι και σήμερα στους Αγ. Θεοδώρους είναι από τις χρηματοδοτήσεις για τον «Ζορμπά» και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που είχε χορηγήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.»

Ολοκληρώνοντας επισημαίνει πως   «δεν έχει προχωρήσει κανένα σχέδιο παρεμβάσεων για την διευθέτηση ρεμάτων, κακοτεχνιών και άλλων προβλημάτων που δημιουργούν συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού και υλικών από την Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών προς την πόλη και τους οικισμούς των Αγ. Θεοδώρων.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ