Είναι κοντά το τέλος της πανδημίας ; Σε ποιό ποσοστό πρέπει φθάσουν οι εμβολιασμοί;

Είναι κοντά το τέλος της πανδημίας ; Απάντηση  σε αυτό το ερώτημα θέλει όλος ο πλανήτης και φυσικά και οι Έλληνες. Την στιγμή που διάφορα σενάρια ακούγονται σχετικά με την προέλευση αυτού του θανατηφόρου ιού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο  και συνεχίζει , την στιγμή πολλά ακούγονται για την ασφάλεια των εμβολίων (μετά τα πολλά περιστατικά θανάτων ,ή θρομβώσεων  που εξετάζονται αν σχετίζονται με τον εμβολιασμό) , το ερώτημα που  περιμένει  απάντηση επίσης είναι αν κάποια στιγμή θα βγάλουμε τις μάσκες και θα κυκλοφορούμε ξανά «ελεύθεροι» και να θα  τελειώσει αυτή η πανδημία, αυτός ο “εφιάλτης” .

Προς το παρόν δεν δείχνει να μην ελέγχεται η κατάσταση με τις μεταλλάξεις αλλά και αυτή η περίπτωση ανησυχεί τους επιστήμονες.

Πάντως η  πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας προχωρά με γοργούς ρυθμούς , ενώ εξετάζεται η  χορήγηση του εμβολίου στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Σχετικά με το τέλος της πανδημίας μίλησε  στην ΕΡΤ η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς  «Αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει το 20% των πλήρως εμβολιασμένων. Για το τέλος της πανδημίας θα μπορέσουμε να μιλήσουμε μόνο όταν εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού», ανέφερε η κα Παγώνη .

Ο κ. Παπαζήσης καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Γιώργος Παπαζήσης, μιλώντας και αυτός στην  ΕΡΤ , αναφερόμενος στις επιφυλάξεις του κόσμου για την ασφάλεια των εμβολίων  είπε : « τα λίγα περιστατικά θρομβώσεων δεν θα έπρεπε να μας επηρεάζουν ώστε να αποφεύγουμε τον εμβολιασμό, καθώς είναι σπάνια και πώς μόνο με τα εμβόλια θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη πανδημία. «Έχουμε δει πως τα εμβόλια έχουν συμβάλλει στη μείωση κρουσμάτων και νοσηλειών και πρέπει να μείνουμε σε αυτό», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ