«Είτε στην πλατφόρμα είτε απευθείας στο γιατρό και σε ΚΕΠ, από Σεπτέμβριο θα υπάρχει δυνατότητα και στο φαρμακείο να μπορεί κάποιος να εγγράφεται σε προσωπικό γιατρό…..»

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης , αναφερόμενος στον προσωπικό γιατρό , μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» , μεταξύ άλλων  είπε προχθές:  

«Ανοίγουμε το σύστημα….. Οι γιατροί για όλες τις περιφέρειες θα εγγράφονται μέχρι 5 Αυγούστου, ειδικά για δύο περιφέρειες την Αττική και το Νότιο Αιγαίο θα εγγράφονται μέχρι 31 Αυγούστου και ο πληθυσμός εκεί θα ξεκινήσει να εγγράφεται από 1/9, γιατί υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες, δεν υπάρχει πληθώρα γιατρών στο Νότιο Αιγαίο. Στην Αττική δεν έχουμε ακόμα τον αριθμό για να μπορέσουμε να καλύψουμε.

Το σύστημα το ανοίγουμε και ξέρουμε ότι ανοίγει σε μια περίοδο που δε θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση και λογικό είναι. Αυτή τη στιγμή κατά βάση ο πληθυσμός βρίσκεται στις διακοπές του, αλλά θέλουμε να λειτουργήσει το σύστημα μετά τις θερινές διακοπές πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μεγάλη ροή.

Γιατρούς αυτή τη στιγμή, δημοσίου και ιδιωτικού συστήματος, έχουμε γύρω στους 3 χιλιάδες. Υπολογίζουμε ότι για την πλήρη κάλυψη του πληθυσμού θα χρειαστούμε 1500 με 2000 ακόμα, οπότε θεωρούμε ότι θα υπάρξει και η προσέλευση.

Μέσα σε ένα μήνα, αυτό πρέπει να το πούμε, έχουν εγγραφεί όσοι γιατροί οικογενειακοί είχαν εγγραφεί από το 2018 μέχρι το 2022.

Έχουμε κίνητρα και αντικίνητρα, θα το πούμε.

Το σημαντικό είναι μία δωρεάν παροχή, το ξαναλέμε. Η διαδικασία εγγραφής είναι πάρα πολύ απλή, είτε στην πλατφόρμα είτε απευθείας στο γιατρό και σε ΚΕΠ, από Σεπτέμβριο θα υπάρχει δυνατότητα και στο φαρμακείο να μπορεί κάποιος να εγγράφεται σε προσωπικό γιατρό…..»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ