Εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή για το Ν/Σ που προωθεί η Κυβέρνηση για τις επιστροφές και τις απελάσεις ο Γιώργος Ψυχογιός

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Ψυχογιός τοποθετήθηκε, ως εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την επί της αρχής επεξεργασία του νομοσχεδίου που προωθεί η Κυβέρνηση για τις επιστροφές, τις απελάσεις και άλλες διατάξεις.

Ο Γ. Ψυχογιός,  σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε , στην εισήγησή του σχολίασε πως το νομοσχέδιο για τις επιστροφές και τις απελάσεις έρχεται στη σκιά όσων συμβαίνουν στο Αφγανιστάν το τελευταίο διάστημα, ως απότοκο των γεωπολιτικών συσχετισμών στην περιοχή και των ευθυνών της Δύσης για την κατάσταση. Παράλληλα μετέφερε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η Κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την έκτακτη σύνοδο των οργάνων της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, ώστε να προχωρήσει η μετακίνηση όλων όσων κινδυνεύουν σε ασφαλείς, για εκείνους, όμορες χώρες και στη συνέχεια η επανεγκατάσταση απευθείας σε χώρες της Ε.Ε. στις οποίες θα επιμεριστούν με τρόπο δίκαιο και αναλογικό, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκεί. Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση επιμένει να αναλαμβάνει το ρόλο του χωροφύλακα και της «Ασπίδας» της Κεντρικής Ευρώπης συνεχίζοντας των εγκλωβισμό ανθρώπων, ενώ τόνισε ότι πρέπει σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστεί ότι το αυτονόητο δικαίωμα και υποχρέωσης του κράτους να προστατεύει τα σύνορα της χώρας θα φτάνει μέχρι τα όρια της απαρέγκλιτης τήρησης των προβλέψεων του Διεθνούς Δικαίου και της ΕΣΔΑ.

Ο κος Ψυχογιός αναφερόμενος στις επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου, είπε πως θα προχωρήσει σε αναλυτική παρουσίαση των αντιρρήσεων και επιφυλάξεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη αντίστοιχη διαδικασία της Επιτροπής, ωστόσο έκανε μνεία σε ορισμένες που δίνουν τον τόνο της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο Γ. Ψυχογιός ολοκληρώνοντας την εισήγησή του είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο και πως είναι ξεκάθαρο ότι η περικοπή δικαιωμάτων ξεκινά από τους πιο ευάλωτους, όμως συνεχίζει στα πλατιά στρώματα της κοινωνίας και σε τελική ανάλυση μας αφορά όλους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ