Το μήνυμα της Αντιδημάρχου και Αναπληρώτριας Δημάρχου Γεωργίας Στριμενοπούλου για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κόρινθο

Η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του πολίτη, αναπληρώτρια Δημάρχου Κορινθίων Στριμενοπούλου Γεωργία σε σημερινό μήνυμά της μέσω του Fb αναφέρει για το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας από την πόλη μας στις 25 Απριλίου:

“Αγαπητοί Κορίνθιοι Συμπολίτες
Όπως ήδη θα γνωρίζετε οι περισσότεροι, στις 25 Απριλίου η Πόλη της Κορίνθου θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των Αγώνων του Παρισιού.
Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στην Πόλη μας, έχει έναν ισχυρό συμβολισμό!
Συνδέει τους αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα με τους σύγχρονους και μεταφέρει τα ιδεώδη των Ολυμπιακών Αγώνων όπως, ειρήνη, ελπίδα και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών!
Πρόκειται για μια παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού, μια σπουδαία στιγμή, που συνοδεύει το κατά Κωστή Παλαμά «Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο» υπενθυμίζοντας σε όλους τους λαούς, πως από την Ελλάδα ανέτειλε το πνεύμα του ωραίου, του μεγάλου, του αληθινού, της ευγενής άμιλλας και συνύπαρξης των Λαών του κόσμου.
Αυτό που κάνει ιδιαίτερη αυτή την στιγμή είναι πως η Πόλη των Κορινθίων θα είναι ο τελευταίος σταθμός της Ολυμπιακής φλόγας επί Ελληνικού εδάφους, πριν αυτή παραδοθεί στους Γάλλους, γεγονός ιδιαίτερο για μας, τονίζοντας την αρχαιά θέση της Κορινθιακής ιστορίας, που υπήρξε καταλυτική στην διαμόρφωση και εξάπλωση του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, πράγμα που επιβεβαιώνεται με τα ανά τον κόσμο Κορινθιακά ευρήματα και επιρροές.
Αγαπητοί Συμπολίτες
Πρέπει όλοι να δώσουμε το παρόν σε μια τέτοια τιμητική τελετή για την Πόλη μας, υμνώντας τα Ολυμπιακά ιδεώδη.
Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:
• Άφιξη στην Κόρινθο την 25η Απριλίου στις 19:15
• Διαδρομή: Θα ξεκινήσει από την οδό Πατρών, συνεχίζοντας στις οδούς Γεωργίου Παπανδρέου και Εθνικής Αντιστάσεως με λαμπαδηδρόμους και διακεκριμένους Κορίνθιους αθλητές, πριν καταλήξει στον Πήγασο, όπου η αφή της φλόγας στον Βωμό είναι προγραμματισμένη για τις 20:00.
• Τελετουργικό σκέλος της εκδήλωσης με ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Γαλλίας και του Ολυμπιακού Ύμνου.
• Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον Δήμαρχο Κορινθίων και από τους εκπροσώπους των Ολυμπιακών Επιτροπών Ελλάδας και Γαλλίας αντίστοιχα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.
• Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσικά δρώμενα σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και το “Καλογεροπούλειο” Ίδρυμα, με συμμετοχή από μαθητές και παιδιά από τα σχολεία μας.
Ας τιμήσουμε όλοι μαζί την σπουδαία αυτή εκδήλωση για την πόλη μας.
______Γεωργία Στριμενοπούλου______
Αναπληρώτρια Δήμαρχος Κορινθίων”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ