Επέκρινε την κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Ψυχογιός για το νέο εκλογικό νόμο

Επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση και απευθυνόμενος σε Υπουργούς  ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του νομού μας  Γιώργος Ψυχογιός  κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή για το νέο εκλογικό νόμο που φέρνει η Κυβέρνηση της ΝΔ για την ανάδειξη των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμμένα ο κος Ψυχογιός επέκρινε την Κυβέρνηση για την κατάργηση της απλής αναλογικής στις εκλογές για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης «και μάλιστα προτού καν προλάβει να δοκιμαστεί το νέο σύστημα, ώστε να μπορούν να υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του, μόλις λίγους μήνες μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2019». Συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων  δε πως: «Ξηλώσατε» τις αρμοδιότητες των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, καθιστώντας τα συμβουλευτικά όργανα και μετατρέποντας τους ΟΤΑ σε μονοπρόσωπα όργανα..»

Ο βουλευτής απεύθυνε τρία ερωτήματα προς τον Υπουργό Εσωτερικών για το νέο σύστημα, ενώ σε ό,τι αφορά τον θεσμό των Κοινοτήτων και τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο ο κος Ψυχογιός είπε , ανάμεσα στα  άλλα: «Όμως, δεν έχετε καταλάβει, προφανώς, καθόλου πώς λειτουργεί ο θεσμός της αυτοδιοίκησης και των κοινοτήτων. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει όργανα και θεσμούς εγγύτητας, για να μπορέσει να προσεγγίσει το πρόβλημα το οποίο θα επικοινωνήσει και θα λύσει. Καταργώντας την κάλπη για εκλογή προέδρων και συμβουλίων κοινοτήτων, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να απομακρύνετε ακόμη περισσότερο τους κατοίκους μικρών και απομακρυσμένων περιοχών από την αυτοδιοίκηση. Πολλοί νέοι είχαν ασχοληθεί λόγω αυτού του συστήματος με τα κοινά. Τους αποθαρρύνετε, λοιπόν.» Ο κος Ψυχογιός αναφέρθηκε και στο θέμα της συμπλοκής αρμοδιοτήτων λέγοντας: «Θα μιλήσω γι’ αυτό, γιατί απ’ την αριστεία σας έχει υποφέρει η Κορινθία τα τελευταία δύο χρόνια. Πέρυσι φωτιά στα Αθίκια, φέτος στο Σχίνο, χιλιάδες στρέμματα καμένα με αρμοδιότητες κουβάρι και οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής να επιχειρούν χωρίς σχέδιο και μέσα.

Η Κορινθία, όπως και άλλοι δήμοι, θυμούνται τι έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τις χρηματοδοτήσεις και τους πόρους που πήραν, διότι και τα έργα που γίνονται σήμερα είναι από αυτά τα χρήματα, εν μέσω μνημονίων και μετά, που στείλαμε στους δήμους και τις περιφέρειες. Φιλόδημος Ι, ΙΙ και πολλά άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Αυτά τα θυμούνται, προφανώς.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ