Επ’ αόριστον αναστολή εργασίας  από σήμερα στους εργαζόμενους  σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που δεν εμβολιάζονται κατά του κοροναϊού

Από σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλεται επ’ αόριστον αναστολή εργασίας  στους εργαζόμενους  σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που δεν εμβολιάζονται κατά του κοροναϊού.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αφορά, στους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ, για τους οποίους επιβάλλεται από τις 16 Αυγούστου και τους υγειονομικους δημοσίου και ιδιωτικου τομέα για τους οποίους η υποχρεωτικότητα επιβάλλεται από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο εργαζόμενος θα πρεπει να ενημερώνει τον εργοδότη-προϊστάμενο για τον εμβολιασμό του, επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού του.

Η κατηγορία αυτών των πολιτών, που προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους σε  ένα ευαίσθητο πόστο ανησύχησε το κυβερνητικό επιτελείο , αφού τα ποσοστά εμβολιασμού αυτών των ομάδων παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά – από 45% ως 65%, ανάλογα με την κατηγοριοποίησή τους – με τον δημόσιο τομέα να υστερεί σημαντικά έναντι του ιδιωτικού.

Από την υποχρέωση εμβολιασμού εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα 6 μηνών από τη νόσηση, καθώς και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους Υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια εμβολιασμού. Οι τελευταίοι κρίνονται από τριμελείς επιτροπές ανά υγειονομική περιφέρεια, σύμφωνα με την λίστα εξαιρέσεων που καταρτίζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ