Η άγνωστη (μέχρι σήμερα) μετάλλαξη “Όμικρον” τρομάζει τους επιστήμονες – Τί είναι ικανή να προκαλέσει στον ανθρώπινο οργανισμό;

Και ενώ όλα έδειχναν πως με τα εμβόλια η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα  ελεγχόταν (εφόσον πείθονταν και οι ανεμβολίαστοι να εμβολιαστούν) , μία νέα μετάλλαξη που την ονόμασαν «Όμικρον» προκαλεί αναστάτωση στη  διεθνή κοινότητα και στη χώρα μας , γιατί φαίνεται να διαδίδεται ραγδαία. Την ίδια ώρα, απελπιστική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία με τους νοσηλευόμενους και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται.

Οι επιστήμονες τώρα περιμένουν να μάθουν περισσότερα πράγματα για τη νέα αυτή μετάλλαξη, μετά την «Δέλτα» για να δουν πώς θα την αντιμετωπίσουν. Και το κυριότερο αν τα εμβόλια είναι σε θέση να την αντιμετωπίσουν. « Φαίνεται ότι είναι πολυμεταδοτική χωρίς να έχουμε δεδομένα ακόμα. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με επιστήμονες της Νότιας Αφρικής», είπε η  καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο . Πρόσθεσε δε : «Εκείνο που ανησυχεί είναι ότι η μετάλλαξη αυτή έχει πολλές αλλαγές στο κομμάτι του ιού που καταφέρνει να προσβάλει τα ανθρώπινα κύτταρα. Φοβόμαστε μην είναι τόσο διαφορετική ώστε να μην επηρεάζεται από τα εμβόλια, ή να είναι τόσο διαφορετική που να είναι πιο μεταδοτική. Οι επιστήμονες περιμένουν «με κομμένη ανάσα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ