«Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι μια παγκόσμια πανδημία..» – Σοκάρουν οι αριθμοί κακοποιημένων γυναικών!

Σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, «η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι μια παγκόσμια πανδημία.» . Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα  της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών , οι αριθμοί σοκάρουν. Αυτή η  ηθική προσβολή για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια πρέπει να σταματήσει, αμέσως!

Η βία μπορεί να λάβει πολλές μορφές . Παγκοσμίως, καθημερινά, εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια υφίστανται διάφορες μορφές βίας όπως η σεξουαλική, η σωματική, η ψυχολογική, η οικονομική βία, αλλά και η παρενοχλητική παρακολούθηση, η σωματεμπορία και ο βιασμός.

Τα στοιχεία «μιλούν» από μόνα τους : « Πριν την εμφάνιση της covid-19 και της πανδημίας, που προκάλεσε όξυνση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, τα Ηνωμένα Εθνη προσμετρούσαν ήδη 243.000.000 γυναίκες θύματα βίας ανά τον κόσμο.

– Το ένα τρίτο των γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποστεί σωματική ή / και σεξουαλική βία από την ηλικία των 15 ετών

– To 35% των γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποστεί καταπιεστική συμπεριφορά από τωρινό ή πρώην σύντροφο

– Περίπου 50 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα λόγω ενδοοικογενειακής βίας

– Tο 74% περίπου των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η βία κατά των γυναικών είναι συνηθισμένη στη χώρα τους (Ειδικό Ευρωβαρόμετρο, 2016)», σύμφωνα με στοιχεία που κάνει γνωστά η Περιφέρεια.

«Η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, είναι ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς. Είναι επίσης, ο πρώτος δημόσιος φορέας που δημιούργησε και λειτουργεί Συμβουλευτικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα για τη Βία κατά των Γυναικών, τα οποία στελεχώνονται από ειδικό επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγους, κοινωνικές/-ούς λειτουργούς και νομικούς) και παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής στις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτά, στο πλαίσιο ολοκληρωμένων δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ