Θάνος Πλεύρης: “Θα στηριχτεί η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη με χρήματα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης”

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού , απευθυνόμενος στην Αντιπολίτευση είπε μεταξύ άλλων για το Ε.ΣΥ.:
«.. Στο νέο ΕΣΥ τα νοσοκομεία θα είναι για να υπηρετούν τους ασθενείς.
Και για να υπηρετούν τους ασθενείς τα νοσοκομεία, σημαίνει ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα τα ενισχύσουμε με υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό και κτηριακές υποδομές τις οποίες έχουμε καταφέρει να διασφαλίσουμε σε τεράστια ποσά που θα πέσουν όλα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Εκεί όμως χρειαζόμαστε να είναι ισχυρά τα νοσοκομεία που θα δέχονται όλο τον κόσμο που έχει πρόβλημα. Θα στηριχτεί η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη με χρήματα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Και την επόμενη ημέρα θα θέλουμε να έχουμε δημιουργήσει τις βάσεις, ώστε πραγματικά η κουβέντα να ξεκινάει στην πραγματική της ουσία, που είναι ότι εμείς βλέπουμε κατάματα τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Εν μέσω πανδημίας το ισχυροποιούμε όσο μπορούμε και προστατεύουμε τους πολίτες και κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την πανδημία έτσι ώστε να παραδώσουμε στους Έλληνες πολίτες ένα νέο ΕΣΥ που θα υπηρετεί το δημόσιο αγαθό της Υγείας κατά τρόπο όχι δογματικό που πιστεύετε.
Σε αυτό το νέο ΕΣΥ προφανώς θα είναι οι δημόσιες δομές, προφανώς θα είναι οι συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, προφανώς θα είναι οι σχέσεις με τον ιδιωτικό τομέα. Γιατί το δημόσιο αγαθό της Υγείας είναι ο στόχος αυτής της Κυβέρνησης και το δημόσιο αγαθό της Υγείας μπορούν να το παράξουν όλες οι υπηρεσίες που υπάρχουν σε αυτόν εδώ τον τόπο…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ