Καθηγητής Γερ. Παπαδόπουλος από το Βραχάτι: «Πρέπει να λέμε την αλήθεια για τους σεισμούς χωρίς κινδυνολογία και χωρίς να ανησυχούμε»

O Δρ. Σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος ήταν ο πρώτος από τους ομιλητές στο επιστημονικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Βραχάτι  με θέμα τους σεισμούς , την πολιτική προστασία και τον εθελοντισμό. «Η Εκστρατεία Αντισεισμικής Ενημέρωσης συνεχίζεται!» είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο FB ο κος Παπαδόπουλος, μία ημέρα πριν το Συνέδριο ενώ κατά την διάρκεια της ομιλίας του , αναφέρθηκε στην υψηλή σεισμικότητα που εκδηλώνεται στον Κορινθιακό κόλπο με αφορμή  και τον χθεσινό σεισμό 4,3 Ρίχτερ στην περιοχή «Μαραθιάς»  δυτικά του Κορινθιακού Κόλπου προειδοποιώντας ότι αργά ή γρήγορα θα έρθουν ξανά οι μεγάλοι σεισμοί στην περιοχή. Ο ίδιος τόνισε ότι η πρόληψη είναι το μεγαλύτερο «φάρμακο» και δεν πρέπει να προκαλείται ανησυχία.

«Πρέπει να λέμε την αλήθεια χωρίς κινδυνολογία και χωρίς να ανησυχούμε,» είπε χαρακτηριστικά.  Επεσήμανε για ακόμη μια φορά ότι η περιοχή έχει υψηλή σεισμικότητα, ενώ τόνισε την μεγάλη σημασία της ενημέρωσης του κόσμου από τις τοπικές Αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ