Και η Γερμανία στη “δίνη” της μετάλλαξης “Όμικρον” – “Δεδομένο ότι θα χρειαστεί και τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19” λέει ο Υπουργός

Και η Γερμανία βρίσκεται στην “δίνη” της μετάλλαξης “Όμικρον” και του κορωνοϊού.. Όπως αναφέρουν σήμερα “Τα Νέα” , ο Υπουργός Υγείας  θεωρεί δεδομένο ότι θα χρειαστεί και τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, εκτιμά δε ότι το νέο κύμα της πανδημίας, λόγω της παραλλαγής «Όμικρον», είναι πλέον αναπόφευκτο.

«Προετοιμαζόμαστε για αυτό εντατικά», τόνισε ο κ. Λάουτερμπαχ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και σημείωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη παραγγείλει 80 εκατομμύρια εμβόλια BioNTech/Pfizer προσαρμοσμένα στην «Όμικρον», τα οποία θα παραληφθούν τον Απρίλιο ή τον Μάιο, αναφέρει η ίδια πηγή. Επιπροσθέτως, “θα είναι διαθέσιμα και εμβόλια της Moderna, προκειμένου να μπορεί κανείς να επιλέξει,” ανέφερε.

Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα του ενισχυτικού εμβολιασμού έναντι της μόλυνσης από την «Όμικρον», ο ίδιος εξήγησε ότι η γ’ δόση προστατεύει κατά 70-80% από ενδεχόμενη λοίμωξη, ενώ η προστασία από σοβαρή εξέλιξη της νόσου «υπερβαίνει κατά πολύ το 90%». Επιφυλάχθηκε ωστόσο να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη διάρκεια αυτής της προστασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ