Και να που βρισκόμαστε ξανά μπροστά στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown (για τις “κόκκινες” περιοχές ) – Μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Ο συνεχώς αυξανόμενος  αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας και βάζει και πάλι στο τραπέζι την σκέψη για περιορισμούς δηλαδή για ένα νέο lockdown , ειδικά στις “κόκκινες περιοχές”. Όπως και άν γίνει όμως θα επηρεάσει όλη τη χώρα.

Η Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη  και θα υπάρξει συζήτηση για νέα μέτρα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποφάσεις για περιοχές  όπως η Θεσσαλία, καθώς και η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στον ΣΚΑΪ, σε ακραίες περιπτώσεις και αν φτάσει το ΕΣΥ στα όριά του σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, δεν αποκλείεται να επιβληθούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, πιθανόν στην εστίαση. Μάλιστα, ο ίδιος θα πρότεινε τέτοιου είδους μέτρα να αρθούν μόνο όταν το επίπεδο εμβολιασμού στην εκάστοτε περιοχή ξεπεράσει ένα ικανοποιητικό ποσοστό.

Όπως είναι φυσικό, τανέα μέτρα στα οποία προσανατολίζεται η Επιτροπή θα αφορούν τους μη εμβολιασμένους πολίτες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ