Και στην Κορινθία είχε «απλώσει» τη δράση της εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε και διακινούσε κάνναβη

 Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που  καλλιεργούσε φυτείες  κάνναβης στις περιοχές της Αττικής, της Αρκαδίας και της Κορινθίας και  διακινούσε τις ποσότητες στην Ελληνική Επικράτεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ , συνελήφθησαν δέκα άτομα ( τρεις ημεδαποί και επτά αλλοδαποί) ως μέλη της οργάνωσης, ενώ κατασχέθηκαν 622 δενδρύλλια κάνναβης, 90.300 γραμμ. φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, -26.653- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 18.255 ευρώ, ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα κλπ. Υπολογίζεται ότι τα κέρδη που θα αποκόμιζαν από τη διακίνηση των  ποσοτήτων θα κυμαίνοντο από 1.500.000 έως 1.800.000 ευρώ.

 Για την εξάρθρωση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, σε δύσβατες ορεινές περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Αττικής αλλά και σε οικίες της Αττικής, της Κορινθίας, της Λάρισας και της Αργολίδας .

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση είχε ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της, ως προς την αρχηγία αυτής, τον υπεύθυνο για την εποπτεία και τον έλεγχο των φυτειών, την καλλιέργεια, τη φύλαξη, την προμήθεια με τον κατάλληλο εξοπλισμό και την ενημέρωση-επικοινωνία μεταξύ των μελών της.

Από τις έρευνες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν , όσον αφορά την Κορινθία: σε δασική περιοχή φυτεία με 134 δενδρύλλια κάνναβης

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους  δικογραφία οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ