Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να κρατήσουμε όρθια την ελληνική κοινωνία και ετοιμοπόλεμη την εθνική οικονομία την επόμενη μέρα του Covid»

 Ένα δυναμικό και αισιόδοξο μήνυμα έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ελληνική κοινωνία μέσα από τον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Ο κος Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Στόχος μας είναι να κρατήσουμε όρθια την ελληνική κοινωνία και ετοιμοπόλεμη την εθνική οικονομία την επόμενη μέρα του covid . Η πανδημία αναδιέταξε, ασφαλώς, τις προτεραιότητες, με πρώτες τη διαφύλαξη της παραγωγικής βάσης, της απασχόλησης και του εισοδήματος.

Όπως τόνισα και στη Βουλή, στο πλαίσιο της 4ης Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχουν ήδη βεβαιωθεί προς καταβολή 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε συνολικά 416.000 επιχειρήσεις».

Η φορολογία των επιχειρήσεων σταδιακά αποκλιμακώνεται, όπως και τα γραφειοκρατικά βάρη στις νέες επενδύσεις. Αναμορφώνεται επίσης το Enterprise Greece και η χώρα διαθέτει Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας με 85 δράσεις. Μέσα στην κρίση, 100.000 νέες θέσεις εργασίας επιδοτούνται από το κράτος. Ενώ η πολιτεία εξακολουθεί να καλύπτει όλους όσοι πλήττονται τόσο με το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, όσο και με έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις των 800 ευρώ.

Αυτές οι δράσεις έχουν έναν και μόνο στόχο: Να κρατήσουν όρθια την ελληνική κοινωνία και ετοιμοπόλεμη την εθνική οικονομία την επόμενη μέρα του Covid. Τότε, που θα κληθούμε να ανασχηματίσουμε το παραγωγικό μας μοντέλο με όχημα και τους πόρους των 32 δισεκατομμυρίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης…»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ