«Κόλλησε» το παγκόσμιο εμπόριο  στη  διώρυγα του Σουέζ- Τεράστιες προσπάθειες αποκόλλησης του φορτηγού πλοίου “Ever Given”

Εξακολουθεί να είναι κολλημένο  στη διώρυγα του Σουέζ το τεράστιο φορτηγό πλοίο πλοίου «Ever Given», ενώ οι προσπάθειες να ξεκολλήσει το πλοίο και να δοθεί ξανά η διώρυγα στη ναυσιπλοϊα, είναι τεράστιες. Τεράστιες όμως φαίνεται πως θα είναι οι οικονομικές επιπτώσεις για το παγκόσμιο εμπόριο, άν δεν ξεκολλήσει το πλοίο, αφού αφενός τα προϊόντα που κουβαλάει δεν μπορούν να διοχετευτούν την αγορά, αφετέρου δεν μπορούν να περάσουν άλλα πλοία από την διώρυγα.  Σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμένεται να παρουσιαστούν ελλείψεις σε χαρτιά τουαλέτας, καφέ, έπιπλα και μια σειρά άλλων εισαγόμενων προϊόντων , αν ο αποκλεισμός συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ανάλογα με το πόσο διάστημα θα χρειαστεί προκειμένου να γίνει η αποκόλληση και η ρυμούλκηση του φορτηγού πλοίου 224.000 τόνων -με μήκος 400 μέτρων οι αγορές ενδέχεται να παρουσιάσουν έλλειψη σε πολλά προϊόντα. Μάλιστα   για τη ν αποκόλληση έχουν μεταφερθεί τόνοι άμμου , ενώ κινδυνεύουν και κοντέινερ με ζώα που μεταφέρει το φορτηγό πλοίο.

Πάντως αρκετά πλοία επιλέγουν εναλλακτική διαδρομή γύρω από την Αφρική, δηλαδή  χιλιάδες  μίλια επιπλέον, πολλές ημέρες  ταξίδι ακόμη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ