Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 ετών

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προανήγειλε , μιλώντας στον ΣΚΑΙ , ότι μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 ετών, στην προσπάθεια να “χτιστεί το τείχος ανοσίας” και να προστατευτούν όλο και περισσότεροι πολίτες απο την πανδημία του κορωνοϊού και την μετάλλαξη “Δ”.  Εν τω μεταξύ ,  ο εμβολιασμός στα παιδιά προχωρά καθώς όπως είπε ο Υπουργός,  μέχρι τώρα έχουν κλειστεί περισσότερα από 30.000 ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 15 έως 17.

Επίσης ο Υπουργός Υγείας, απηύθυνε έκκληση στους 55 και άνω για να εμβολιαστούν, σημειώνοντας πως αυτή η ηλικιακή ομάδα κινδυνεύει περισσότερο. «Να πάνε να εμβολιαστούν και τώρα το καλοκαίρι», είπε «δείχνοντας» τον 15Αύγουστο. “Πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

“Η μετάλλαξη “Δέλτα”

Ερωτηθείς για τη μετάλλαξη “Δέλτα”, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι έχει κυριαρχήσει σε ένα ποσοστό άνω του 75%-80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε κάποια νησιά και τουριστικούς προορισμούς. «Είναι μια επιθετική μετάλλαξη κι έχει αποτελέσματα που είναι επικίνδυνα για την Υγεία, ειδικά των πολιτών που είναι σε ευπαθείς ομάδες», σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ