«Μαχαιριές»- Παρουσιάστηκε από την Μαρία Συρεγγέλα η νέα καμπάνια για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών

φωτο αρχείου

Νέα καμπάνια για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών με τον τίτλο «Μαχαιριές» και  παρουσίασε   η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

«Είμαστε όλοι εδώ για να προλάβουμε και να καταπολεμήσουμε τα περιστατικά ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας. Από την εμπειρία μας έχουμε διαπιστώσει ότι αυτά τα περιστατικά ξεκινάνε από κάποιες λέξεις. Τις λέξεις αυτές θέλουμε να τις ονομάσουμε ‘’μαχαιριές’’», ανέφερε η κ. Συρεγγέλα.  «Συγγνώμη», «δεν θα ξαναγίνει», «ήταν η κακιά στιγμή» είναι κάποιες από τις λέξεις αυτές. Η καμπάνια απευθύνεται τόσο στα θύματα έμφυλης βίας, τους δράστες αλλά και το συγγενικό περιβάλλον τους, θέλοντας να υπενθυμίσει ότι από ένα σημείο και μετά κάποιες λέξεις πραγματικά γίνονται μαχαιριές, κάποιες φορές εντός άλλες φορές εκτός εισαγωγικών

Η καμπάνια προτρέπει τα θύματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας να «ακούσουν» τις πράξεις και όχι τα λόγια των δραστών, ενώ τις συμβουλεύει να μιλήσουν άμεσα να καλέσουν την τηλεφωνική γραμμή 15900, που είναι η γραμμή για τις γυναίκες-θύματα βίας, ή να απευθυνθούν στα 43 συμβουλευτικά κέντρα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα και όπου παρέχεται δωρεάν ανεξαρτήτων εισοδηματικών κριτηρίων υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής και πλέον και εργασιακής στήριξης.

Όπως ανέφερε σκοπός της καμπάνιας είναι να «σπάσουν» τη σιωπή τους όχι μόνο τα θύματα, αλλά στόχος είναι να δραστηριοποιηθούν και τα τρίτα πρόσωπα: οι φίλοι, οι συγγενείς, οι γείτονες, που μπορούν να γίνουν μάρτυρες τέτοιων συμπεριφορών. «Πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλες και όλοι για να απαλλαγούμε δια παντός από τη βία και την καταπίεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τους 10 πρώτους μήνες του 2021 πραγματοποιήθηκαν 7.809 κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή 15900, εκ των οποίων οι αφορούσαν περιστατικά βίας και τα 3.182 αφορούσαν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, όπως έγινε γνωστό.

Η 25η Νοεμβρίου  έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ