Με στόχο να καλυφθούν τα μεγάλα κενά στο Ε.Σ.Υ: Πώς θα διορίζονται γιατροί μέσα σε 3 μήνες . Τί σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας

Αλλάζει το σύστημα των προσλήψεων των γιατρών στα νοσοκομεία ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να καλυφθούν άμεσα τα μεγάλα κενά στο ΕΣΥ. Τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Βουλή προβλέπει ψηφιοποίηση του συστήματος αλλά και συγκεκριμένα χρονικά όρια για την εξέταση των αιτήσεων αλλά και των ενστάσεων που υποβάλλονται.

Τι προβλέπει η τροπολογία Χρυσοχοΐδη

Ειδικότερα η τροπολογία την οποία κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας, όπως αναφέρει το Υπουργείο, προβλέπει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας στα συμβούλια κρίσεων των γιατρών στα νοσοκομεία με κυρίαρχο στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών. Να σημειωθεί ότι τα συμβούλια κρίσεων ελέγχουν όλα τα δικαιολογητικά των γιατρών, πραγματοποιούν τις συνεντεύξεις ενώ εξετάζουν και τις ενστάσεις. Μία διαδικασία που περνά μέσα από τις Υγειονομικές Περιφέρειες και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσει ακόμη και έναν χρόνο. Με την τροπολογία Χρυσοχοΐδη στόχος είναι να περικοπεί ο χρόνος της όλης διαδικασίας και οι γιατροί να διορίζονται μέσα σε 3 μήνες στο ΕΣΥ.

Επίσης η νέα νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας προβλέπει ότι οι αιτήσεις θα γίνονται μέσα από μία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να μειωθεί δραστικά ο χρόνος κατάθεσης και εξέτασης των αιτημάτων. Παράλληλα θέτει και συγκεκριμένα χρονικά όρια τόσο για την εξέταση των δικαιολογητικών όσο και για τον έλεγχο των ενστάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ