Νίκη Κεραμέως: «Το μεγαλείο λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ: υπόσχεται σε όλους ένα πτυχίο, ασχέτως αν μπορούν να το αποκτήσουν, με αβέβαιο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας»

Στις τοποθετήσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης επί του υπό συζήτηση νομοσχεδίου “Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις” απάντησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Απευθυνόμενη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Υπουργός είπε , μεταξύ άλλων, ότι «ξεκαθαρίζουν σιγά-σιγά τα πράγματα και αναδεικνύεται η διαφορετική μας προσέγγιση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να υπόσχεται σε όλους ένα πτυχίο, ασχέτως αν θα μπορέσουν να το αποκτήσουν τελικά, ασχέτως αν το πτυχίο αυτό θα έχει αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Εμείς αναβαθμίζουμε τις σπουδές στα Πανεπιστήμια, μεταρρυθμίζουμε ριζικά την επαγγελματική εκπαίδευση: δίνουμε αξία στα πτυχία των νέων, δημιουργούμε εναλλακτικές επιλογές πραγματικής κοινωνικής ανέλιξης» .Παράλληλα, η Υπουργός στιγμάτισε τη συνολική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο: δώσε θέσεις στο λαό, δώσε πανεπιστημιακά τμήματα με βουλευτικές τροπολογίες, κι ας οδηγείς τους νέους στο αδιέξοδο».

Η κα Κεραμέως αναφέρθηκε επίσης στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις «οδηγούν τους υποψηφίους στα Κολλέγια», κι αναρωτήθηκε: «ο μόνος εναλλακτικός δρόμος στα Πανεπιστήμια είναι τα Κολλέγια; Η δημόσια εκπαίδευση σας λέει κάτι; Τα Δημόσια ΙΕΚ σας λένε κάτι; Γιατί τέτοια απαξίωση; Γιατί τέτοια υποτίμηση;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ