Ο Γ. Παπαμιχαήλ μιλά στην hmerisiakorinthou.gr για τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας που “πλημμύρισαν” την Αρχαία Κόρινθο & τα σχέδια του Συλλόγου

Χθες, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, η Αρχαία Κόρινθος “πλημμύρισε”. “Πλημμύρισε” από κόσμο, ντόπιους , επισκέπτες αλλά και τουρίστες, που βρέθηκαν εκεί και έζησαν όμορφες, εορταστικές στιγμές στο πνεύμα των Αποκριών .

Εκεί, στην πλατεία της Κοινότητας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι “Απόλλων” και “Βελλερεφόντης” και ο Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου συνδιοργάνωσαν παραδοσιακό γλέντι, με διάφορα δρώμενα των ημερών που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι. Πιο πέρα πέταγαν τον χαρταετό δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στην ημέρα.

Παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα, όπως λαγάνα και φασολάδα ήταν φτιαγμένα με μεράκι και προσφέρθηκαν στους καλεσμένους .

Η hmerisiakorinthou.gr που βρέθηκε εκεί , σήμερα μίλησε με τον πρόεδρο της ΣΕΑΚ Γιώργο Παπαμιχαήλ για αυτή την εκδήλωση αλλά και για τα ενδιαφέροντα σχέδια του συλλόγου. Ο κος Παπαμιχαήλ μας είπε:

“Χθες είχαμε στην περιοχή μας τις εκδηλώσεις για τα “Κούλουμα 2024”, που είχαν άφθονα Σαρακοστιανά. Οι τοπικές επιχειρήσεις βοήθησαν με δωρεάν προϊόντα αλλά και με προσωπική εργασία για να διατεθούν τα εδέσματα. Είχε πάρα πολύ κόσμο η Αρχαία Κόρινθος, διότι υπήρχαν κι άλλες εκδηλώσεις. Υπήρχε το πέταγμα του χαρταετού στο γήπεδο από τον πολιτιστικό σύλλογο “Βελερεφόντης”, αναβίωσε στο ιστορικό κέντρο της Αρχαίας Κορίνθου το έθιμο της καμήλας και γέμισαν τα καταστήματα μέχρι τις απογευματινές ώρες με πολύ κόσμο.

Οι επόμενες δράσεις 

Όσον αφορά για τις επόμενες δράσεις μας, ξεκινάμε την τουριστική χρονιά, με μία εκδήλωση στις 7 Απριλίου ημέρα Κυριακή, σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Σχολή και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, για να δείξουμε τις ανασκαφές και τα ευρήματα που έχουν έλθει στο φως. Μετά ξεκινάει η περίοδος του Πάσχα, οπότε θα επανέλθουμε σε νέες ανακοινώσεις. Οι χθεσινές εκδηλώσεις είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή και επισκέπτες από το εξωτερικό, που ήλθαν και δοκίμασαν την παραδοσιακή φασολάδα και την παραδοσιακή λαγάνα.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ